Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen on helppo operaatio, joka yleensä leikkaa lainakuluja merkittävästi. Lainan kulut koostuvat yleensä korkokuluista, lainan lyhennyksestä sekä lainan hoitokuluista. Lainan hoitokulut on kuukausittainen menoerä, joka nostaa yksittäisten lainojen kuluja melkein huomaamatta. Yhdistämällä lainat yhdeksi isoksi lainaksi voi karsia lainojen kuukausittaisia hoitokuluja pois, mikä yleensä säästää selvää rahaa.

Lainan kuukausittaista hoitokulua ei kannata maksaa useasta eri lainasta, jos lainojen yhdistäminen on kerran mahdollista. Lainoja voi kertyä pidemmällä aikavälillä useasta eri paikasta, kun uusia lainatarpeita tulee aina vastaan. Vuosien saatossa pienistä lainoista kertyy kuitenkin yllättävän iso summa maksettavaa kulua itse lainojen lisäksi. Jos omistaa useamman lainan, kannattaa aina ehdottomasti harkita lainojen yhdistämistä.

Vinkki: Selvitä paljonko maksat yhteensä korko ja hoitokuluja nykyisistä lainoistasi. Vertaamalla nykyisiä kuluja uuden lainan kuluihin, näet paljonko säästät lainojen yhdistämisellä.

Lainojen yhdistäminen uudella lainahakemuksella

Lainojen yhdistäminen on tehty asiakkaalle helpoksi. Lainojen yhdistäminen onnistuu vaivattomasti uudella lainahakemuksella. Lähes jokaisella lainantarjoajalla on lainahakemuksessa kohta, johon voi ilmaista haluavansa yhdistää vanhoja lainoja yhdeksi lainaksi. Tämän lisäksi voi yleensä hakea samalla lainahakemuksella myös täysin uutta lainaa, jos tarvetta on. Lainahakemukseen tulee tiedot jo olemassa olevista lainoista, joita haluaa yhdistää ja mahdollinen summa täysin uudelle lainalle. Uusi laina mahdollistaa myös lainan maksusuunnitelman uudelleensuunnittelun. Lainojen yhdistäminen ei vie paljon aikaa, vaan se sujuu yhtä helposti kuin hakisit uutta lainaa. Tarvitset ainoastaan tiedot sinulla jo olevista lainoista. Lisäksi luottotiedot tulee olla kunnossa, kuten aina uutta lainaa haettaessa.

Uusi laina mahdollistaa myös lainan maksusuunnitelman uudelleensuunnittelun.

Yhdistä lainat yhdeksi

Yksi laina on taatusti helpompi hoitaa kuin läjä lainoja. Lainat yhdistämällä helpottuu myös lainan maksaminen ja hoitaminen. Yhden lainan kanssa on helpompi suunnitella tulevan kuukauden tuloja ja menoja, kun lainan lyhennys tapahtuu selkeästi kerran kuukaudessa. Jos tulee yllättäviä menoja, niin lainan maksusuunnitelman muuttaminen ja mahdollinen lyhennysvapaa on kätevä järjestää, kun lainoja on vain yksi. Kun tarvitsee asiakaspalvelua, ei tarvitse soittaa jokaisesta lainasta eri lainayhtiöön, vaan yksi puhelu tai sähköposti riittää. Yhdistämällä lainat yhdeksi säästyy siis rahan lisäksi myös aikaa ja vaivaa.

  • Yhtä lainaa on helpompi hallita
  • Maksusuunnitelman muuttaminen yhdessä lainassa on helpompaa
  • Et maksa turhaan päällekäisiä maksuja useista eri lainoista

Vinkki: Ennen lainojen yhdistämistä vertaa lainoja ja valitse sinulle edullisin laina. Lainavertailu kannattaa tehdä huolella, sillä lainojen kuluissa voi olla isoja eroja.