Luottolaskurin avulla voit itse laskea luoton kokonaiskulut ja koron osuuden lainasta. Näet myös helposti, paljonko kuukausilyhennys tulee olemaan eri laina-ajalla, lainasummilla ja koroilla. Omaa luottovertailua varten voit myös laskea luottolaskurilla lainojen todelliset vuosikorot. Todellinen vuosikorko kattaa kaikki luoton kulut, joten niitä vertailemalla eri lainoissa löydät itsellesi sopivimman luoton.

Luottolaskuri

Luottolaskurin avulla näet kokonaiskulut sekä sen kuinka paljon maksat korkoa lainastasi.

Laskureissa voit laskea esimerkiksi laina-ajan ja vertailla, että paljonko muutokset laina-ajassa vaikuttavat maksamiisi korkokuluihin. Kulutusluottolaskurilla voit vertailla erikokoisten kulutusluottojen korkokuluja tietyllä laina-ajalla ja korkotasolla. Näet laskurilla kuukausierän suuruuden eri laina-ajoilla, ja pystyt sen perustella arvioimaan, millaiseen lainaan sinun taloudessasi on mahdollista satsata.

Vertaa lainat itse luottolaskurilla

Laskurilla voit tehdä itse vertailua eri lainojen ja luottojen välillä. Katso lainojen keskikorko, mahdollinen laina-aika sekä lainasumma. Näillä tiedoilla pääset näkemään koko kuvion graafisena esityksenä. Sinun on helppo ja nopea hahmottaa lainan muutos koko laina-aikana, se millaista tahtia luotto lyhenee milläkin korkotasolla.

Luottojen vertailu on äärimmäisen tärkeää, sillä koroissa on valtavat erot. Kun katsot luottolaskurilla lainan lyhenemisen nopeutta esimerkiski, kun luoton korko 8 prosenttia, 16 prosenttia tai vaikkapa 30 prosenttia, näet kuinka valtavasta erosta on kyse. Laina-ajasta riippuen eroa takaisinmaksettavassa summassa voi tulla jopa tuhansia euroja!