Vertasimme suosituimmat luottokortit

Luottokortit ovat käteviä vararahastoja eli luottoja, jotka ovat heti käyttövalmiina, niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Luottokortit tarjoavat tänä päivänä paljon etuja myös varsinaisen luoton lisäksi. Luottokorttivertailu onkin haastavaa, koska eri luottokorteissa on erilaisia etuja, mutta toisaalta myös erilaisia kuluja. Yhteistä korteille kuitenkin on, että luottokortin avulla asiakas saa ostoksilleen edullista maksuaikaa keskimäärin 30-45 päivää.

Luottokorteissa on yleensä kuukausi- tai vuosimaksu, mutta markkinoilta löytyy myös luottokortteja, missä ei ole lainkaan kuukausi- tai vuosimaksuja. Myös luottokorttien luottorajoissa voi olla isojakin heittoja: luottoraja vaihtelee kortista riippuen yleensä 5000-20000 euron välillä. Luottokorttivertailu kannattaakin tehdä aina ennen kuin klikkaa luottokorttihakemuksen netissä eteenpäin.

Yksi vai useampi luottokortti?

Luottokortteja voi tilata useampia eri käyttötarkoitusta varten. Osa luottokorteista sisältää ainoastaan credit- eli luottopuolen, jolloin maksu menee aina suoraan luotolta. Oman pankin luottokortti ns.yhdistelmäkortti on kätevä valinta päivittäiseen käyttöön, koska silloin voi käyttää sekä debit- että credit-ominaisuuksia tilanteen mukaan. Yhdistelmäkortiksi sanotaan luottokorttia, jossa on mahdollista valita käyttääkö luottoa vai lähteekö maksu heti tililtä. Luottokortin tapahtumia voi myös seurata kätevästi nettipankista. Luotto eli credit -puolta kannattaa hyödyntää aina ostoksia tehdessä. Credit -puolella tehdyt ostokset sisältävät usein maksuturvan, jonka kautta voi saada hyvitystä, jos esimerkiksi yritys menee konkurssiin. Ostoturva kattaa usein myös tuotteen rikkoutumisen, jos muu vakuutus ei sitä korvaa.

Useampi luottokortti tarjoaa yleensä etuja, mitä harvoin saa pelkällä yhdellä luottokortilla. Toisen luottokortin voi hankkia esimerkiksi matkoja varten. Matkaileville suunnatuissa luottokorteissa voi olla lisäetuna esimerkiksi matkavakuutus tai pääsy lentokentän loungeihin. Auton vuokraus vaatii ulkomailla aina luottokortin ja joskus jopa kaksi luottokorttia, jos vuokrattava auto on kallis. Matkailijalla kannattaakin olla aina kaksi luottokorttia matkoilla mukana. Myös isompia ostoksia varten voi olla kätevä hankkia oma luottokortti. Luottokortilla saa kätevästi maksuaikaa ja tarvittaessa luottoa voi lyhentää joustavasti ja oman taloudellisen tilanteen mukaan myös pidemmällä aikavälillä.

Luottokortti ja ikäraja

Luottokortin ikärajana on aina vähintään 18 vuotta, kun on kyse pääkortin haltijasta. Luottokortin ikäraja voi kuitenkin olla myös korkeampi. Luottokortin rinnakkaiskortin voi saada käyttöön jo 16-vuotiaana, jolloin vastuu luottokortin lainasta on kuitenkin yli 18-vuotiaalla perheenjäsenellä. Usein myös rinnakkaiskortin käyttäminen kerryttää luottokortin tuomia etuja ja rinnakkaiskortti myös sisältää luottokortin edut. Rinnakkaiskortin hinta on kuitenkin yleensä alle puolet pääkortin hinnasta.

Vertaa paras luottokortti eri tilanteisiin

Paras luottokortti löytyy usein vertailemalla eri luottokortteja keskenään ja miettimällä, mitä itse tarvitsee luottokortilta. Jos haluaa käyttää luottokorttia vain silloin tällöin, niin usein paras luottokortti on silloin kortti, missä ei ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Jos taas haluaa yhdistää luottokorttiin palveluita, mitä ostaisi muutenkin, niin paras luottokortti on silloin yleensä kalliimpi vuosimaksultaan, mutta sisältää sitten esimerkiksi matkavakuutuksen tai pääsyn lentokentän loungeihin. Osassa luottokorteista asiakasta palkitaan luottokortin runsaasta käytöstä. Jos siis haluaa käyttää luottokorttia paljon, niin paras valinta luottokortiksi on kortti, missä on kannustava bonus-ohjelma.

Luottokorttivertailussa nousevat vahvasti esiin myös Visa ja Mastercard. Visa ja Mastercard ovat kansainvälisiä luotontarjoajia, mutta luottokorttia haetaan kuitenkin aina pankkien kautta. Molemmat Visa ja Mastercard toimivat maailmanlaajuisesti, joten parasta luottokorttia valittaessa kannattaakin kiinnittää huomiota ennemmin pankin määrittämiin hintoihin, etuihin ja ehtoihin.