Tililuotot ja luottotilit netistä

Tililuotto / luottotili on vakuudeton luotto, joka on jatkuvasti asiakkaan käytössä. Asiakkaalla on tililuotossa oma luottoraja, minkä puitteissa voi tehdä lainan nostoja mihin vuorokauden aikaan tahansa. Luottoraja voi olla suuruudeltaan 100-10000 euroa, asiakkaasta riippuen. Kun asiakas maksaa tililuottoa takaisin, se vapautuu taas uudelleen nostettavaksi ja käytettäväksi. Tililuotossa on mainiota myös se, että kun luottotili ei ole käytössä, siitä ei mene mitään kuluja. Tililuotto on siis eräänlainen ilmainen vararahasto yllättäviä menoja varten. Tililuotoissa on myös keskinäisiä eroja, joten ennen tililuoton hakemista, kannattaa ehdottomasti tehdä tililuottovertailu.

Jatkuva tililuotto

Jatkuva tililuotto on noussut suosituksi lainatuotteeksi netin lainapaikoissa. Osa lainapaikoista tarjoaakin pelkästään vakuudettomia tililuottoja. Jatkuva tililuotto haetaan nopealla verkkohakemuksella. Asiakas saa myös tililuotosta lainatarjouksen, jonka hän voi hyväksyä omilla verkkopankkitunnuksillaan. Tililuoton kohdalla on järkevää hakea kaiken varalta isompaa luottorajaa, koska yleensä siitä ei tule enempää kustannuksia, eikä lainaa tarvitse nostaa yli omien tarpeiden. Käyttämätön tililuotto on ilmainen vararahasto, johon voi turvautua aina tarvittaessa.

Vinkki: Tililuotto on valmiiksi haettu lainalupaus, joka on helppo ja nopea nostaa tarpeen vaatiessa. Usein et maksa mitään nostamattomasta lainasta, joten voit hakea lainaa mahdollisimman isolle summalle suoraan.

Jatkuvan tililuoton voi myös halutessaan päättää, jos haluaa tililuoton vain hetkeksi aikaa käyttöön. Tililuotto sopii hyvin vaikkapa remontin rahoittamiseen, missä tarkka budjetti ei ole selvillä. Lainaa voi tällöin nostaa jatkuvalta tililuotolta aina tarpeen mukaan.

Edullisin tililuotto

Kaikki tililuotot toimivat samalla periaatteella, mutta tililuotoissa on kuitenkin myös keskinäisiä eroja. Tililuoton kustannukset muodostuvat yleensä nostoprovisiosta, korosta ja tilinhoitomaksusta. Nostoprovisio vaihtelee eri lainapaikkojen välillä ja toisaalta nostoprovisiosta voi saada myös hyviä tarjouksia. Esimerkiksi ensimmäinen nosto tililuotosta voi olla nostoprovision osalta ilmainen. Asiakas maksaa vain korkoa tililuoton käytöstä ja mahdollisen tilinhoitomaksun.

Jos asiakas maksaa eräpäivään mennessä lainan takaisin, ei asiakkaalta mene muita kuluja tai korkoja. Asiakas voi kuitenkin valita vaihtoehdon, jossa lyhentää tililuottoa osamaksulla. Tällöin lainapaikasta riippuen asiakas maksaa kuukausittain vähintään minimilyhennyksen tililuotostaan. Edullisin tililuotto löytyy, kun vertaa tililuottojen todellisia vuosikorkoja, missä on huomioitu nostoprovisio, kulut ja korot. Jos etsii lyhytaikaista lainaa kannattaa ehdottomasti etsiä tililuotto-tarjous, missä ensimmäisen noston saa ilman nostoprovisiota. Pidempiaikaiseen käyttöön suunniteltu tililuotto kannattaa kuitenkin valita niin, että todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen, kun ei oteta huomioon ensilainan ottajien tarjouksia. Edullisin tililuotto on siis riippuvainen siitä, otetaanko tililuotto lyhytaikaiseen vai pitkäaikaiseen käyttöön.

Kaikki tililuotot

Vertaalaina.fi -sivustolla on esitelty kaikki tililuotot, mitä netin lainapaikat tarjoavat. Kaikissa luottotileissä on minimi-ikärajana vähintään 18-vuotta, mutta osassa lainapaikoista tililuoton ottamiseen voidaan vaatia myös korkeampaa ikää. Lisäksi tililuoton ottajalla tulee olla säännölliset tulot, eikä maksuhäiriöitä saa olla. Tililuoton saa yleensä yhtä nopeasti kuin muutkin vakuudettomat luotot, joten lainaprosessi on pitkälti samanlainen. Osa lainapaikoista voi vaatia sähköisiä liitteitä, kuten palkkatodistusta tai kopiota verotuspäätöksestä ennen tililuoton myöntämistä. Kaikki tililuotot ovat yleensä joustavia luottoja, joissa asiakas saa määritellä aika vapaasti lainan takaisinmaksutahdin.

Tililuottoon on myös yleensä helppoa hakea korotusta. Osassa tililuotoista voi saada jälleen tililuoton korottamisen jälkeen ensimmäisen noston ilman nostoprovisiota. Kaikki tililuotot toimivat myös realiajassa, joten tililuotosta voi nostaa rahaa vaikka keskellä yötä, kun luottopäätös on tehty ja rahat tulevat heti tilille. Kaikki tililuotot toimivat lähes samalla periaatteella kuin luottokortitkin. Luotto on asiakkaalla vapaasti käytettävissä, eikä siitä mene kuluja, jos ei ole käyttöäkään. Laskun maksuaika on myös suunnilleen yhtä pitkä, samoin kuin mahdollisuus osamaksuun.