Lainojen kilpailutus vertaamalla

Lainojen väliset erot ovat yllättävän suuria, joten 1000 euron lainan ottaminen sisältää aina mahdollisuuden säästää jopa satoja euroja. Toisaalta jo olemassaolevia lainoja voi myös kilpailuttaa ja säästää näin koroissa ja lainojen kuukausittaisissa maksuissa. Olipa kyseessä sitten ensilaina, lainojen yhdistäminen tai lainasumman korottaminen, niin kilpailutuksen avulla säästyy yleensä selvää rahaa. Lainojen kilpailuttaminen on onneksi helppo ja nopea toimenpide. Vertaalaina.fi-sivustolla näet kätevästi edullisimmat lainapaikat haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Osassa lainapaikoista tulee hakea aina henkilökohtainen lainatarjous, mikä tekee lainojen vertaamisesta aavistuksen verran hitaampaa. Yleensä lainatarjous tulee kuitenkin jo saman päivän aikana, joten lainapäätös on mahdollista tehdä hyvinkin nopeasti.  

Kilpailuta kulutusluotto

Lainojen kilpailuttaminen on mielletty aiemmin asuntolainojen kilpailutukseen, mutta nykyään ihmiset ovat tietoisempia ja kilpailuttavat myös kulutusluotot ja muut vakuudettomat luotot aina ennen lainan ottamista. Lainojen vertailusivustot ovat kätevä apu kilpailutuksessa, niin asiakkaan ei tarvitse itse etsiä hintatietoja jokaisesta lainapaikasta erikseen. Toisaalta lainojen kilpailutuksessa on myös muita tekilöitä kuin edullisuus. Osa asiakkaista etsii lainaa pitkällä maksuajalla ja osa tarvitsee lainapaikan, joka myöntää lainaa jo . Olipa tarpeesi ja kriteetit lainallesi mitkä vain, niin sopiva laina löytyy varmasti.

Kilpailuta autolaina

Auton ostaminen on yksi isoja hankintoja, mihin lähes kaikki tarvitsevat lainaa. Autolainojen kilpailuttaminen kannattaakin tehdä ennen auton ostamista. Yksityiseltä ostettaessa voi kilpailuttaa vakuudettomia luottoja netissä. Toisaalta, jos on vakuuksia esimerkiksi omasta kiinteistöstä, niin vertailuun voi ottaa mukaan myös vakuudellisen pankkilainan. Autoliikkeillä on myös tarjolla heidän yhteistyökumppanien autolainoja, joista kannattaa myös ottaa tarjous, mutta tämä tosiaan edellyttää, että auto ostetaan autoliikkeestä, jolloin myös autolaina on mahdollinen hommata samaa kautta. Autolainan kilpailutus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska aluksi on hyvä selvittää, minkäkokoinen autolaina on mahdollista saada. Sopiva auto on helpompi löytää, kun tietää oman budjetin autolainalle.

Vinkki: Kilpailuta ja hae autolaina valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen auton hankintaa ja ostamista.

Lainan kilpailuttaminen kannattaa

Lainan kilpailuttaminen ei vie paljon aikaa, joten lainojen kilpailuttaminen kannattaa ottaa osaksi isompia ostoja. Toisaalta jo olemassaolevia lainoja voi myös kilpailuttaa säännöllisin väliajoin, samalla tavalla kuin esimerkiksi vakuutuksia kannattaa kilpailuttaa. Yleensä ensimmäinen kohdalle tuleva lainavaihtoehto ei ole se halvin. Laina-ala muuttuu nopeasti, joten myös sen takia kannattaa pysyä aallonharjalla ja olla tietoinen lainojen korkotasoista. Lainojen vertailusivustojen avulla näkee helposti myös lainojen avausmaksut ja muut kulut. Todellinen vuosikorko onkin se merkittävin tieto, jota tarvitaan kun kilpailutetaan lainoja. Se kertoo lainan todellisen hinnan, kun otetaan myös muut kulut huomioon koron lisäksi.