Vertaa 30000 euron laina

30000 euron laina ei välttämättä vaadi vielä pankissa käymistä, vaan lainahakemuksen voi kätevästi tehdä myös netissä omalta kotisohvalta käsin. Vertaalaina.fi kokosi kattavan kulutusluottovertailun, jonka avulla on helppo löytää sinulle sopivin 30000€ laina. Lainan hakeminen on viime vuosina helpottunut ja nopeutunut, joten kun päätös lainan hakemisesta on tehty, niin lainan saaminen ei kestä tästä enää kauan.


30000 euron lainan voi saada muun muassa seuraavista paikoista: Bank Norwegian, Zmarta, Rahalaitos, Lendo, Etua.fi sekä Freedom rahoitus. 30000 euron laina on jo suuruudeltaan sitä luokkaa, että takaisinmaksuaikaa ja lainanlyhennyksiä kannattaa miettiä tarkkaan. Usein lainan takaisinmaksussa ei oteta huomioon yllättäviä menoja, joita voi vuosien varrella tulla useampia. Lainanlyhennys kannattaakin yleensä olla maltillinen, koska ylimääräisiä lyhennyksiä voi kyllä tehdä vaivattomasti, mutta takaisinmaksuajan muutokset ja lainaerät ovat yleensä hankalampia muuttaa. Nykyään vuoden aikana on kuitenkin usein mahdollista pitää ainakin yksi lyhennysvapaa kuukausi, jolloin lainasta maksetaan pelkät korot ja kulut.


30000 euron kulutusluotto mahdollistaa ison remontin

Lainan hakemista kannattaa miettiä tarkkaan, kun edessä on esimerkiksi isompi remontti. Remontin odotetaan sujuvan yleensä helposti ja ilman ongelmia, mutta on kuitenkin varsin yleistä, että mietitty budjetti ylittyy, kun yllätyksiä tulee. Paljon kanssa pärjää aina, joten remonttilainaa hakiessa on syytä hakea vähän enemmän lainaa, mitä uskoo tarvitsevansa. Lainatarpeita on monenlaisia, joten suuret hankinnat kannattaa usein keskittää yhteen, jolloin tarvitset niihin vain yhden isomman lainan. Lainanmaksu pysyy selkeänä ja yksinkertaisena, kun lainoja ei ole sielä täällä, vaan yksi kulutusluotto riittää. 30000€ kulutusluottoa kannattaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, niin yleensä myös lainatarjous on parempi. Rinnakkaishakijan tulot huomioidaan myös lainahakemuksessa, jolloin myös mahdollisuudet saada 30000€ laina kasvaa.


30000 euron kulutusluottovertailu

30000 euron laina tuntuu arjessa kuukausittain hyvinkin erilaisena riippuen siitä maksetaanko se pois esimerkiksi 3 vuodessa tai 5 vuodessa. Jos lainan kuukausierä lähentelee 1000 euroa, niin se yleensä vie jo ison osan tuloista, kun taas reilun 600 euron kuukausilyhennys jättää varaa myös muille ostoille. Isommissa lainoissa takaisinmaksuajat ovat yleensä pidempiä, jopa yli 10 vuotta. Lainaa ottaessa kannattaakin pohtia paljonko pystyy lainaa lyhentämään ilman, että oma talous menee kuukausittain liian tiukille. Lainalaskurin ja kulutusluottovertailun avulla voi hahmottaa itselle sopivaa lainaa ja laina-aikaa. Kulutusluottovertailu kannattaa tehdä aina ennen lainan ottamista, niin löytää itselle sopivimman ja edullisimman 30000€ lainan. Yksi vaihtoehto on myös hakea vakuudellista kulutusluottoa omasta pankista, mutta se tosiaan vaatii asuntoa tai muuta omaisuutta vakuudeksi. Vertaalaina.fi:n kulutusluottovertailu on keskittynyt vakuudettomiin 30000€ kulutusluottoihin.

Esimerkki 30000€ laina kahdeksan vuoden maksuajalla, kun laina maksetaan 96 erässä. Kokonaiskustannukset on 383€*96=36804€, joista kuljen osuus 6804€. Todellinen vuosikorko on 5,32%. Korot ja kulut riippuvat lainanhakijan tiedoista, lainapaikasta sekä lainan kestosta. Laina-aika 30000e lainoissa on 3kk - 15 vuoden välillä. Todellisen vuosikoron maksimi 38%. Tarkista aina ennen lainaamista oman lainasi tiedot saamastasi lainahakemuksesta.