Vertaa joustoluotto netistä

Joustoluotto on vakuudeton laina, jonka saa nopeasti tilille netistä eri lainapaikoista. Edullisin joustoluotto löytyy vertailemalla eri joustoluottoja keskenään. Joustoluotto tai joustolaina on lainatuote, joka on yleensä tarkoitettu pidempiaikaiseen käyttöön. Lainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä.

Joustoluottoja on monenlaisia, joten lainaa otettaessa kannattaa lukea lainaehdot tarkoin läpi. Vertaa joustoluotto myös aina ennen hakemista, koska hinnoissa on valtavia eroja. Osa lainoista maksetaan kerralla heti tilille ja asiakas voi lyhentää lainaa joustavasti, mutta kuitenkin vähintään sovitun minimierän kuukaudessa. Osassa lainapaikoista joustoluottoon voi hakea myös korotusta, jos uusi rahantarve tulee. Osa joustoluotoista toimii tililuoton tavoin, jolloin asiakkaalla on tietty luottoraja joustoluotossaan, minkä puitteissa voi tehdä aina uusia nostoja. Tällöin varsinaista lainan päättymispäivää ei ole sovittu, vaan luotto on voimassa toistaiseksi. Korkoa maksetaan käytössä olevasta lainasta ja tämän lisäksi tulee yleensä myös kuukausittaiset lainanhoitokulut. Osa joustoluotoista toimii niin, että nostoista peritään nostoprovisio. Joustoluotossa on nimensä mukaisesti joustonvaraa, joten lyhennysvapaat kuukaudet ovat useimmissa joustoluotoissa mahdollisia. Joustoluottojen vertailu onkin hankalaa erilaisista kuluista johtuen. Joustoluotto kokemuksia on monenlaisia, kuten itse joustoluottojakin, joten joustoluotto vertailu kannattaa ehdottomasti tehdä ennen lainan hakemista.

Joustoluotto hakemus

Joustoluotosta täytetään perinteinen lainahakemus netissä, jonka jälkeen rahat saattavat parhaimmillaan olla tilillä jo 15 minuutissa. Toisaalta lainapäätöksen voi hakea myös etukäteen, vaikka lainaa ei heti tarvitsisikaan. Joustoluotto on yleensä henkilökohtainen, joten lainaa haetaan yksin. Joustoluoton vakuudeksi ei tarvita henkilötakaajaa tai vakuuksia, joten lainahakemuksen täyttäminen on helppoa. Joustoluottoa voi hakea lainapaikasta riippuen yleensä 500-50000 euron summia, mutta yleisin joustoluotto lienee 1000-5000 euroa. Joustoluotossa voi olla avausmaksu, joka vaihtelee lainasummasta ja lainantarjoajasta riippuen.

Joustoluotto on kätevä vararahasto, koska asiakkaan ei tarvitse nostaa heti koko summaa tai tietää tarkkaan paljonko tulee lainaa tarvitsemaan. Joustoluottoja myönnetään yli 18-vuotiaille asiakkaille, joilla on luottotiedot kunnossa, tosin osassa lainapaikoista ikäraja voi olla korkeampi. Joustoluotto vertailun kautta on kätevä katsoa itselle sopivat lainapaikat. Joustoluotto eroaa kulutusluotosta siinä, että kulutusluotto maksetaan kerralla tilille ja kulutusluotolla on selkeä viimeinen takaisinmaksupäivä. Kokemukset joustoluotoista vaihtelevat, koska joustoluottoja on niin monenlaisia. Joustoluottoa hakiessa kannattaakin tarkistaa aina lainan todellinen vuosikorko, minkä avulla joustoluottoja voi myös vertailla keskenään.

Joustoluotto vai luottokortti? Vertaa hintoja!

Joustoluotto on kätevä valinta, jos haluaa maksaa lainaa pidemmällä aikavälillä takaisin. Luottokortti on taas kätevä pikalainoissa, jotka saa maksettua kuukauden sisällä takaisin. Luottokorttien korkokulut ovat isompia, kun korko on käytössä pidempään, kun taas lyhytaikaista lainaa saa luottokortin avulla edullisemmin kuin joustoluoton avulla. Luottokortti sopii myös ulkomailla matkusteleville, koska se on turvallinen maksuväline ja matkakuluja saa luottokortin avulla kätevästi jaettua parille kuukaudelle. Luottokortti sopii heräteostoksiin, koska joustoluotto pitää erikseen nostaa tilille. Joustoluotoissa lainasummat ovat isompia kuin luottokorteissa, joten joustoluotto sopii hyvin isompiin hankintoihin.

Vertaa - Nordea Joustoluotto ja OP Joustoluotto

Joustoluotto on suosittu myös isompien pankkien pikalaina-tuotteena. Nordean Joustoluotto ja Osuuspankin Joustoluotto ovat pankkien suosittuja vakuudettomia luottoja. Nordea myöntää Joustoluottoa yli 18-vuotiaille asiakkailleen 2000-25000 euroa. Nordean Joustoluotossa on 8% marginaali, minkä lisäksi tulee lainan avausmaksu sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu. Osuuspankin Joustoluotto on summaltaan 1000-8500 euroa, mistä ensimmäinen nosto on aina vähintään 1000 euroa, jonka jälkeen Joustoluotosta voi tehdä myös pienempiä nostoja. OP Joustoluoton ikäraja on 23-vuotta ja marginaali 6,5%, tämän lisäksi tulee vielä vuosimaksu, kuukausittainen laskutuspalkkio sekä nostoprovisio. Kuten joustoluottovertailumme paljastaa pankkien Joustoluotot eivät ole automaattisesti edullisempia kuin muiden lainanantajien lainatuotteet, joten Joustoluotto vertailu kannattaa tehdä netissä aina joustoluottoa otettaessa. Pankit eivät myönnä useinkaan pieniä, alle 1000 euron lainoja, joten myös lainan summiin kannattaa kiinnittää huomiota joustoluotto vertailussa.