Vertaa lainalaskurilla lainat

Lainalaskuri vertaa yli 60 lainatarjousta

-
100
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€ ( Katso vertailu )

Korko:96€
Vuosikorko:9.34%
Yhteensä:1096€

Kuukausierä

46€

Vertaa ja lähetä hakemus, 3 askelta

Valitse lainasumma ja aika
Vertaa lainoja
Valitse sinulle sopivin tarjous
kokemusta

Muutto toi mukanaan yllättäviä kuluja. Vertaalaina.fi:n kautta löysin onneksi edullisen lainan, jolla maksoin takuuvuokran ja uuden sohvan. Nyt kelpaa löhöillä uudessa asunnossa.

Hanna, Iisalmi

kokemusta

Häämatka naapurikaupungissa vaihtui viikon lomaan Espanjassa. Kannatti katsoa lainatarjouksia vertaalaina.fi:n kautta. Häämatkan muistaa vielä pitkään.

Paula, Turku

Lainalaskuri

Lainalaskuri on kätevä apuväline, kun on suunnittelemassa lainan hakemista netistä. Lainalaskurin avulla voi hahmotella itselle sopivaa lainaa, jossa on huomioitu niin tulot kuin menotkin. Lainalaskurissa otetaan huomioon lainamäärä, lyhennyksen määrä sekä laina-aika. Asiakas voi laskurin avulla kokeilla esimerkiksi, miten laina-ajan pidentäminen vaikuttaa kuukausittaisen lyhennyksen määrään. Lainalaskuri antaa suuntaa, kuinka iso laina on mahdollista ottaa. Erityisesti asuntolainaa otettaessa asiakkaat turvautuvat lainalaskuriin, mutta myös kulutusluottoja ja muita vakuudettomia luottoa haettaessa, kannattaa ehdottomasti hyödyntää lainalaskuria. Lainalaskurin löytää kätevästi netistä.

Sopiva lainamäärä 

Lainalaskuri

Lainalaskuriin voi asettaa ensin sopivan kuukausierän, jonka voi helposti joka kuukausi maksaa. Tämän jälkeen voi rajata lainamäärää ja katsoa kuinka pitkäksi laina-aika menee. Summia voi muutella ja katsoa, mitä tuloksia lainalaskuri kulloinkin näyttää. Sopiva lainamäärä löytyy yleensä tätä kautta.

Lainan kuukausierää miettiessä kannattaa olla realisti. Yllättäviä menoja ja tarvetta lainalle voi tulla pitkin vuotta. Kodinkoneiden rikkoutuminen, auton huolto tai sairastuminen vaikuttavat nopeasti talouteen ja lainan kuukausierä voi tuntuakin yhtäkkiä kohtuuttoman suurelta. Sopiva lainamäärä ja kuukausierä syntyykin siitä, että joka kuukaudelle jättää myös särkymävaraa. Lainan maksuerän pitäisi tuntua helpolta hoitaa. Tulo- ja menolaskurin avulla voi hahmotella ensin omaa kuukausikulutusta. Esimerkiksi Osuuspankin sivuilta löytyy selkeä tulo- ja menolaskuri, jota voi hyödyntää ennen lainalaskurin käyttöä. Tuloja tulisi olla reilusti enemmän kuin menoja, jotta lainan hakeminen ja lainan hoito onnistuu mutkattomasti. Omien menojen konkreettinen laskeminen voi avata silmiä, joten tulo- ja menolaskurin käyttö on järkevää, kun haluaa kokonaiskuvan omasta taloudesta. Sopiva lainamäärä muotoutuu omien kulutustottumusten sekä tulojen ja menojen pohjalta.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Usein lainanhakijalla voi olla mielessä: "Kuinka paljon voin saada lainaa?" On kuitenkin huono lähtökohta ottaa lainaa niin paljon kuin on mahdollista saada. Usein lainanoton taustalla on yllättävä meno, johon ei tule säästettyä etukäteen. Lainalaskurin avulla näkee, miten lainan ottaminen vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Toisaalta lainaa kannattaa ottaa yleensä reilusti, mitä liian vähän, ainakin jos kyse on remonttilainasta, missä summat ja suunnitelmat voivat matkan varrella muuttua. Pankit ja muut lainayhtiöt arvioivat aina asiakkaan tulojen, menojen ja aiemman maksukäyttäytymisen tai lainanhoidon perusteella. Omaa tilannetta voi arvioida itse esimerkiksi tulo- ja menolaskurin avulla. Lainalaskurit ovat käteviä apureita, kun tulee tehdä nopeita päätöksiä. Laina-ajan pidentäminen tulee asiakkaalle kalliimmaksi, mutta yleensä vielä kalliimmaksi tulee se, jos ottaa liian lyhytaikaisen lainan, jossa kuukausierät ovat itselle liian suuria. Lyhennysvapaat tai uuden lainan ottaminen entisen lisäksi tulee yleensä kalliimmaksi, mitä laina, jossa laina-aika on pidempi, mutta myös samalla kuukausierä pienempi. Tulojen tulee aina olla suhteessa menoihin, joten paljonko saan lainaa, ei ole niin oleellista, kuin se, että mikä on omien tulojen ja menojen suhde. Suomen Pankki arvioi, että luottoja on liikaa, jos kotitaloudella on velkaa enemmän kuin viisi kertaa käytettävissä olevien tulojen määrä. Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Siirry alkuun