LAINAHAKEMUKSEN LIITTEET

Mitä liitteitä lainahakemukseen yleensä tarvitaan? Katso vinkit liitteisiin liittyen.

Lainahakemuksen liitteet

Lainahakemus netissä on yleensä nopeasti täytettynä, mutta hakijalle voi tulla yllätyksenä, että lainahakemuksen lisäksi tulee usein lähettää myös liitteenä lisätietoja. Eri luotonmyöntäjillä voi olla erilaisia vaatimuksia lainahakemuksen liitteiksi. Liiteet voi lähettä myös paperimuodossa, mutta sähköisenä lähetetyt liitteet nopeuttavat lainanhakua merkittävästi.

Lainahakemuksen liitteet

Yleisimmät liitteet lainhakemukseen

Siirry lainahakemukseen

Yleisimpiä liitteitä, joita tulee lähettää lainahakemuksen mukana:

Ohjeet liiteiden lähettämiseen

Sähköisten liitteiden käyttäminen vaatii usein vähän opettelua. Tässä ohjeita kuvaruutukopion ottamiseen, mitä voi hyödyntää esimerkiksi Kelan etuuksien todentamiseen. Kuvakaappaus tai kuvaruutukopio onnistuu seuraavasti:

Windows -kone

  1. Ota kuvakaappaus Print screen -näppäimellä.
  2. Avaa kuvankäsittelyohjelma tai tekstinkäsittelyohjelma (esim. Word).
  3. Liitä kuva valitsemalla liitä tai Ctrl + v näppäinyhdistelmällä.
  4. Tallenna. Voit halutessasi rajata kuvaa ennen tallentamista.

Mac 

  1. Ota kuvakaappaus Command – Shift – 4 -näppäimellä.
  2. Rajaa haluttu alue.
  3. Tallenna. Poistu lopuksi ESC näppäimellä.

Liitteet kunnossa saat lainan nopeasti tilille

Usein lainanhakija haluaa saada lainan nopeasti tilille. Hyödyntämällä sähköistä lainahakemuksen liitteiden lähetystä, lainan voi saada tilille monta päivää nopeammin. Jos lähettää kopiot liitteistä postin kautta, niin lainahakemuksen käsittely viivästyy yleensä useammalla päivällä. Liitteet lähetetään lainahakemuksen lähetyksen yhteydessä liitetiedostoina tai ne voidaan lähettää myös lainan myöntäjän antamaan sähköpostiosoitteeseen. Lainahakemuksen liitteitä tarvitaan usein ensimmäisellä hakukerralla. Jos kysymyksessä on jatkuva luotto, niin tulevia nostoja varten ei tarvitse lähettää uusia liitteitä. Uuden lainan hakemiseen tarvitsee taas yleensä uudet päivitetyt liitteet. Myös luottorajan korotus voi vaatia lisää sähköisiä liitteitä.

Avaa lainahakemus

 

Laina ilman liitteitä tai liitteet vain kuvina

Pieniä pikalainoja varten asiakkaan ei kaikissa tapauksissa tarvitse lähettää ollenkaan sähköisiä liitteitä, mutta isompia lainoja varten liitteet ovat yleensä välttämättömiä. Tulojen varmennus voidaan tehdä myös lainan hakemusprosessin yhteydessä verkkopankkitunnuksia hyödyntäen, jolloin ei tarvita myöskään sähköisiä liitteitä. Osa lainanmyöntäjistä hyväksyy myös valokuvan todisteeksi ja päteväksi liitteeksi lainahakemukseen. Nykyään kännykällä saa otettua hyvinkin tarkkoja kuvia vaikkapa palkkatodistuksesta. Kuva lähetetään näppärästi lainanmyöntäjän antamaan puhelinnumeroon ja laina maksetaan tämän jälkeen nopeasti tilille.

Lainahakemuksen lähettäminen on sujuvaa, kun tarvittavat tiedot ja toimintatavat ovat asiakkaalle selvät. Luotonantajien käytännöt eroavat jonkin verran toisistaan, joten lainahakemuksen yhteydessä kannattaa aina tarkistaa, mitä liitteitä vaaditaan vai tarviiko liitteitä lähettää ollenkaan. Lisätietoja varten luotonantaja saattaa myös tavoitella puhelimitse tai lähettää lisätiedusteluja sähköpostilla, joten asiakkaan kannattaa olla tavoitettavissa, jotta laina tulee mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti tilille. Joko teit vertailun tai kilpailutuksen?
Vertaa lainoja
Siirry alkuun