Vakuudettomat kulutusluotot kasvavassa suosiossa

Vakuudettomat kulutusluotot kasvavassa suosiossa

04.01.2018

Kulutusluottojen suosio kasvoi jälleen viime vuonna, itse asiassa kiihtyvällä tahdilla. Erityisen suosittuja olivat vakuudettomat kulutusluotot, jolloin mitään takuita ei tarvita lainaa vastaan.

Viime vuonna kulutusluottoja otettiin noin 19 miljardia suomalaisiin kotitalouksiin. Kulutusluottojen määrässä oli kasvua edelliseen vuoteen 5,7 prosenttia, kun edellisenä vuonna määrä kasvoi 4,2 prosentin tahtia. Luottoja otetaan siis aiempaa hanakammin. 80 prosenttia kulutusluotoista otettiin kotimaisista pankeista ja rahoituslaitoksista joko netistä tai kivijalkapankeista. Ulkomaisista rahoitusyhtiöistä suosittuja ovat muiden pohjoismaiden pankit ja rahoitusyhtiöt.

Tili- ja korttiluotot eivät ole yhtä kovassa kasvussa kuin vakuudettomat tai vakuudelliset kulutusluotot, sillä niiden määrä kasvoi noin kaksi prosenttia edellisestä vuodesta. Niitäkin kuitenkin otetaan ahkerasti. Suomen Pankin tilastojen mukaan jonkin verran lainataan tietysti myös suoraan muilta kotitalouksilta, kuten vanhemmilta tai sisaruksilta, mutta näiden lainojen määrää ei voi arvioida.

Asuntolainoja nostettiin tasaisesti koko viime vuoden: niiden kasvuvauhti oli 2,6 prosenttia edellisestä vuodesta. Suomen Pankin arvion mukaan myös asuntolainojen määrä on kasvussa, ei pelkästään kulutusluottojen. Suomalaisilla kotitalouksilla on asuntolainoja tällä hetkellä noin 96 miljardin edestä.

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun