Positiivinen luottorekisteri uudelleen käsittelyyn

Positiivinen luottorekisteri uudelleen käsittelyyn

12.12.2017

Oikeusministeriö on alkanut jälleen selvittää positiivisen luottorekisterin käyttöönottoa. Edellisen kerran asiaa käsiteltiin vuonna 2013, jolloin se ei saanut tuulta alleen. Asenteet ovat kuitenkin muuttunet viime vuosina radikaalisti. Ylen elokuussa tekemän selvityksen mukaan positiivinen luottorekisteri sai laajaa kannatusta kansanedustajien keskuudessa yli puoluerajojen.

Positiivinen luottorekisteri sisältää usein tiedot kuluttajan kaikista lainoista ja tuloista, ei siis pelkkiä maksuhäiriömerkintöjä, kuten nykyinen luottorekisteri. Rekisteri antaisi luotonantajalle realistiset ja ajantasalla olevat tiedot, jolloin hän pystyisi arvioimaan kuluttajan maksukykyä paremmin. Tätä kautta olisi tarkoitus saada ylivelkaantuminen aisoihin ja tiettyjen asiakkaiden yliluotottaminen loppumaan.

Luottorekisterin päivittäminen on tarkoitus saada päätökseen ensi kesään mennessä. Päättäjät ovat houlissaan suomalaisten ylivelkaantumisesta, sillä yli 370 000 suomalaisella on maksuhäiriöitä. Maksuhäiriöiden määrä ei tosin ole enää tänä vuonna kasvanut. Kulutusluottoja ja pikalainoja otetaan kuitenkin edelleen enemmän kuin aiemmin. Positiivinen luottorekisteri saattaisi todennäköisesti kulutusluottojen myöntämisen terveelle pohjalle niin, että niitä myönnettäisiin entistä kestävämmällä tavalla. Nykyinen rekisteri ei anna tähän tarpeeksi tietoja.

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Lisää kommentti

Leave this empty:

Mik on Englannin pkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun