Opintolaina on nyt todella halpaa

Opintolaina on nyt todella halpaa

13.08.2019

Opintolaina on erittäin edullinen vaihtoehto rahoittaa opiskeluja. Tällä hetkellä vuoden euribor on negatiivinen, joten viitekorkona se laskee kokonaiskorkoa niin, että opiskelija maksaa lainastaan ainoastaan pankin marginaalin. Valtio kannustaa opiskelijoita rahallisesti myös valmistumaan. Jos opiskelut saa valmiiksi tavoiteajassa, valtio maksaa hyvityksenä 40 prosenttia siitä opintolainan  määrästä, joka ylittää 2500 euroa. Kelan kautta maksettava valtion opintolainahyvitys lyhentää siis opintolainaa suoraan hyvityksen verran. 

Opintolainahyvitys kannustaa valmistumaan määräajassa

Opintolainahyvitys on mahdollista saada korkeakouluopinnoista silloin, kun tutkinto suoritetaan määräajassa. Varusmies- tai siviilipalvelus, lapsen syntymä, työkyvyttömyys ja sairausloma ovat hyväksyttäviä syitä, jotka pidentävät aikaa valmistua. Opintolainahyvitys maksetaan ainoastaan ensimmäisestä korkeakoulututkinnosta. Enimmillään opintolainahyvitystä voi saada jopa kolmanneksen opintolainan määrästä, mikä varmasti kannustaa valmistumaan määräajassa.  

Opintolaina on turvallinen ensilaina

Opintolainahyvityksen enimmäismäärä riippuu tutkinnon laajuudesta. Esimerkiksi jos tutkinnon laajuus on 300 opintopistettä, on huomioitava lainan enimmäismäärä 18000€. Tällöin opintolainahyvityksen enimmäismäärä on 6200€, joka lyhennetään suoraan opintolainasta. Vaikka opiskelija ei valmistuisi määräajassa, opiskelujen lainoittaminen on silti erittäin edullista. Opintolaina on edullinen ja turvallinen ensilaina, missä Kela toimii lainan takaajana. Edelleen, jos työpaikkaa ei saa heti valmistumisen jälkeen, Kela voi maksaa opintolainan korot korkoavustuksena 2,5 vuoden ajan.

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Lisää kommentti

Leave this empty:

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun