OP: Talous kasvaa vahvana - luottojen kysyntä kasvaa

OP: Talous kasvaa vahvana - luottojen kysyntä kasvaa

22.01.2018

Osuuspankin tuoreen suhdanne-ennusteen mukaan talous kasvaa tänä vuonna odotettua enemmän, 3,3 prosenttia. Ennustetta korotettiin, sillä viime vuoden tulos oli parempi kuin kukaan osasi ennustaa. Talouden kasvaessa myös luotot ja kuluttaminen kiinnostaa aiempaa enemmän. Työllisyys tulee kohenemaan todennäköisesti jopa lähes hallituksen tavoitteeseen, eli 72 prosenttiin.

Hyvinä aikoina optimismi valtaa suomalaisenkin peruspessimistin. Niin näyttäisi käyneen viime vuonna ja jatkuvan tänä vuonna. Suomen valtion talous oli nimittäin loppuvuodesta paljon paremmassa jamassa kuin etukäteen osattiin kuvitellakaan. Bruttokansantuote nousi selvästi ennustettua enemmän ja etenkin pk-yritysten liikevaihdossa nähtiin kova nousu.

Siinä missä huonompina aikoina rahaa tuikataan sukanvarteen, parempina aikoina rahaa käytetään huolettomammin. Myös lainaamalla. Aiemmat tilastot jo osoittivat, että kulutusluottojen määrä kasvaa koko ajan. Nimenomaan pienet, helposti saatavat luotot kiinnostavat. Toki nousussa ovat myös auto- ja asuntolainat.

Katso kaikki lainapaikat

 

OP:n asiantuntijoiden mukaan suomalaisten ostovoima tulee kohenemaan seuraavien vuosien aikana, huolimatta kasvavasta inflaatiosta ja mahdollisesta lainankorkojen noususta.

 

Lue lisää: OP:n suhdanne-ennuste tammikuussa 2018

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun