Näistä ammattiryhmistä otetaan eniten pikalainoja

Näistä ammattiryhmistä otetaan eniten pikalainoja

17.09.2018

Käsitys, että matalapalkka-aloilla työskentelevät hakisivat eniten pikalainoja, on jo aika heittää romukoppaan. Etua.fi lainapalvelusivuston tekemän selvityksen mukaan lähes viisi prosenttia lainanhakijoista työskentelee johto-tai esimiestehtävissä ja kaikki ammattiryhmät ovat melko tasaisesti edustettuina.

Toki analyysissa nousee kärkeen joitakin ammattiryhmiä, vaikka erot eivät olisi kovin suuret. Naisista eniten pikalainoja hakivat lähihoitajat, myyjät, yrittäjät, siivoojat ja sairaanhoitajat. Miehistä taas yrittäjät, rakennusmiehet, myyjät, autonkuljettajat ja kokit. Ammattiryhmissä toimitusjohtaja oli 36. yleisin, yleisempia hakijoissa kuin esimerkiksi metsuri.

Etua.fi lainasivusto analysoi selvitystä varten 46 000 lainahakemusta. Edellinen selvitys tehtiin kaksi vuotta sitten, ja tilasto on siitä selvästi muuttunut. Aiemmin matalammin palkatut olivat enemmän edustettuina, nyt hakijat olivat jokseenkin keskituloisia suomalaisia työssäkäyviä ihmisiä. Johtuneeko muutos siitä, että kulutusluotot ja pikalainat ovat keskimäärin yleistyneet kaikessa lainaamisessa, vai siitä, että lainafirmat ovat selvästi vastuullisempia ja tiukempia lainanannossa ja selvittävät tarkemmin hakijan maksukyvyn, mikä saattaa vaikuttaa todella matalatuloisten lainahalukkuuteen, sitä ei Etua.fi selvityksessä arvioitu.

Etua.fi lainasivusto kilpailuttaa ja välittää kaikenlaisia luottoja netistä, lähtien asuntolainojen kilpailutuksesta. Etua.fi sivusto tekee yhteistyötä jopa parinkymmenen kulutusluotto- ja pikalainayhtiön kanssa, joten sitä kautta voi kilpailuttaa ilmaiseksi vakuudettomat pikalainat ja kulutusluotot.

 

Tutustu Etua.fi palveluihin

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun