Laskujen maksaminen luotolla

Vertaa yli 60 lainatarjousta ja maksa laskusi ajoissa
-
100
60000
+
-
1 vuosi
15 vuotta
+
Valitse ikä

Sopivin 1000€

Korko:48€
Vuosikorko:4.64%
Yhteensä:1048€

Kuukausierä

44€

Laskujen maksu luotolla

Laskun maksaminen luotolla

Laskujen maksaminen luotolla voi tulla ajankohtaiseksi, kun tilillä ei riitä kate tuleviin laskuihin. Ennakoimalla tulevia kuluja voi yrittää välttää laskujen maksamista luotolla. Luottokortilla voi siirtää osan menoista seuraavalle kuulle, kun käyttää kaupoissa ja verkko-ostoissa kortin Visa-puolta. Luottokortilla maksaminen on kenties helpoin ja edullisin tapa siirtää maksuja seuraavalle kuukaudelle. Luottokortin avulla saa ilmaista maksuaikaa pelkällä kortin kuukausimaksulla. Luottokortin käytöstä maksetaan korkoa vain siinä tapauksessa, että asiakas ei maksa käyttämäänsä lainasummaa kokonaan seuraavassa laskussa. Toisaalta laskujen maksaminen luottokortilla maksaa. Pankki perii yleensä kiinteän kulun sekä tietyn nostoprovision luoton siirrosta tilille. Esimerkiksi Osuuspankissa korttiluoton siirto tilille maksaa tällä hetkellä 2€ + 2% nostoprovisio nostetun summan mukaan. 

Laskun maksu luottokortilla vai luotolla?

Laskujen maksamiseen tarvitaan tilillä olevaa rahaa. Lainavertailu tulee tarpeen, kun lasketaan mistä laina kannattaa tilille ottaa, jos tilin saldo ei riitä. Jos rahaa on tulossa, voi edullisin vaihtoehto olla se, että ottaa yhteyttä laskuttajaan ja pyytää laskun eräpäivän siirtämistä. Yleensä laskun eräpäivän siirtäminen tulee kaikkein edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Laskun maksamisesta tulee kuitenkin aina sopia, ettei asiakkalle tule maksuhäiriötä. Jos eräpäivän siirtäminen ei onnistu, jää vaihtoehdoksi yleensä laskun maksaminen luottokortin luotolla tai vakuudettomalla luotolla. Jos luottokortilla on tilaa, käy rahan siirtäminen kätevästi verkkopankissa. Siirtomaksu ja luoton nostoprovisio vaihtelevat pankista ja luottokortista riippuen. Bank Norwegianin luottokortissa ei ole lainkaan siirtomaksua, mutta luottokortin korko on huomattavasti korkeampi kuin muissa luottokorteissa. Bank Norwegian tulee kuitenkin edullisimmaksi vaihtoehdoksi, jos luotto maksetaan pois nopealla tahdilla seuraavassa laskussa. Vakuudettomien luottojen osalta erot ovat isoja. Lainavertailun avulla voi löytyä edullinen luotto laskujen maksuun.

Lasku osamaksulla

Ennakoiminen on kannattavaa aina, kun kyse on laskuista ja luotosta. Jos on tiedossa paljon menoja, kannattaa laskujen maksamista hajauttaa. Yksi vaihtoehto on ostaa osamaksulla. Laskun osamaksu-vaihtoehto on käytössä useissa verkkokaupoissa. Osamaksu voi tulla kuitenkin kalliimmaksi kuin laina, joten osamaksusopimus tulee aina tarkastaa kunnolla ennen sen hyväksymistä. Lainavertailu on hyvä tehdä ennen ostopäätöstä. Lainavertailun jälkeen on helpompi verrata tuleeko laskun osamaksu edullisemmaksi kuin muun luoton ottaminen. Osamaksulla ostettaessa laskua tulee lyhentää kuukaudessa vähintään sovittu minimilyhennys. Lainan maksuaikataulu sovitaan myös luoton hakemisen yhteydessä. Laskulle voi tulla iso hintalappu, jos ottaa sitä varten pidempiaikaisen lainan. Laskujen maksaminen luotolla onkin yleensä poikkeustilanne, jota kannattaa välttää. Joskus kuitenkin yllättävät menot tulevat kaikki samaan aikaan, jolloin laskun maksu luotolla voi tulla ajankohtaiseksi.

Laskun takaisinmaksun siirtäminen

Ennen kuin alat rahoittamaan laskua luotolla, kannattaa soittaa laskun saajalle ja selvittää maksuvaihtoehtoja suoraan laskun lähettäjän kanssa. Tämä kannattaa hoitaa ennen laskun eräpäivää. Usein suora ja rehellinen pyyntä pidemmästä maksuajasta onnistuu. Joskus voidaan sopia laskun osamaksusta tai jopa eräpäivän siirtämisestä kuukaudella. Eräpäivän siirto on sinulle kaikkein edullisin ja helpoin tapa, sillä siitä ei kerry ylimääräisiä kuluja, joita tulisi luoton nostamisesta.Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun