Lainavertailu 2021

Vertaa lainatarjouksia ja löydä sopivin laina
-
100
60000
+
-
1 vuosi
15 vuotta
+
Valitse ikä

Sopivin 10000€

Korko:2774€
Vuosikorko:5.11%
Yhteensä:12774€

Kuukausierä

106€

Löysimme 18 sopivaa 10000€ lainaa

Puolueeton ja nopea lainojen vertailu

Miksi valita Vertaalaina.fi?

100% ilmainen sivusto
Helppo ja nopea
Puolueetonta vertailua

Vertaa vuoden 2021 pikalainoja

Miksi lainavertailu on täysin välttämätöntä? Esimerkiksi 50 euron lainoja vertaamalla takaisinmaksusummat vaihtelevat 57 eurosta yli 70 euroon. Voidaan siis todeta, että lainavertailun avulla voidaan saada kymmenien prosenttien eroja takaisinmaksusummissa. Erot kulujen suhteen kasvavat sitä mukaa mitä isommasta lainasta on kyse. Sadan euron lainojen kuluissa erot ovat kymppejä, mutta jo esimerkiksi kahden vuoden 10000 euron kulutusluottoja verratessa halvimman ja kalleimman lainan hintaero voi olla jopa 3500 euroa.

Vinkki: Lainojen vertailu kannattaa aina, mutta on sitä keskeisemmässä osassa, mitä isomman lainan otat. Isoissa lainoissa voi kalleimman ja halvimman lainan ero olla jopa tuhansia euroja.

Hintoja vertaillessa ei tule katsoa pelkkää lainan korkoa, sillä kulutusluotot pitävät sisällään myös paljon muita kuluja. Kuluttajan kannalta on keskeistä tietää mikä on lainan kokonaiskustannus. Vasta kokonaiskustannusten vertailu mahdollistaa aidon lainojen vertailun. Olemme pyrkineet Vertalaina.fi lainavertailussa tekemän lainojen vertailun mahdollisimman helpoksi. Vertailussa olevista lainoista olemme ottaneet huomioon kaikki lainan kulut ja laskeneet ne yhteen. Näin lainojen vertaaminen on aidosti mahdollista.

Tervetuloa käyttämään Vertaalaina.fi palvelua - me autamme sinua löytämään sopivimman lainan!

Lainavertailu opas

Mitä vertailussa kannattaa huomioida?

Luottojen ja lainapalveluiden vertailussa on tärkeää selvittää lainan kaikki kulut – ei pelkästään korot. Lainan kulut koostuvat useista eri tekijöistä ja vain selvittämällä kaikki kulut voit nähdä mikä on oikeasti edullinen laina. Olemme helpottaneet työtäsi lainavertailun osalta ja kävimme läpi kaikki lainavertailun lainapaikat kaikkine kuluineen. Vertaalaina.fi lainavertailussa olemme huomioineet seuraavat kulut:

Vinkki: Tarkista maksetaanko avausmaksu erikseen vai vähennetäänkö se lainapääomasta. Joskus lainan avausmaksu otetaan suoraan lainattavasta summasta.
Vinkki: Ole huolellinen, mistä korosta lainoissa puhutaan. Todellinen vuosikorko on ainoa korko, jota voidaan suoraan käyttää lainojen vertailuun.

Tässä ovat kaikki keskeiset lainan kulut, jotka tulee huomioida lainavertailua tehdessä. Lainoja myös hinnoitellaan lainantarjoajien toimesta tietoisesti keskenään eri tavalla. Luonnollisesti kukin markkinoi omalla tavalllaan, toinen alhaisella vuosikorolla ja toinen taas ilmaisella avausmaksulla. Kuten sanottu, kokonaiskulut kuitenkin ovat ne, jotka ratkaisevat onko laina todellisuudessa edullinen vai ei. Vertaalaina.fi lainavertailussa olemme ottaneet nämä kaikki kulut huomioon ja laskeneet kullekin lainalle kokonaiskustannuksen. Kokonaiskustannuksia vertaamalla voit aidosti nähdä mikä on vertailun edullisin ja mikä kallein laina. 

Vertaa lainan korot ja kulut tarkasti

Lainojen korkeat vuosikorot puhuttavat edelleen. Kilpailu on alalla kuitenkin kiristynyt ja lainsäädäntö on mennyt eteenpäin, mikä on osaltaan laskenut myös vippien kuluja. Pikavipit ovat kuitenkin yhä niin tuore ilmiö, että kestää aikansa ennen kuin käytännöt ja alan pelisäännöt vakiintuvat. Alalla on edelleen monenlaisia yrittäjiä, joten lainaa ottaessa kannattaakin kiinnittää huomiota lainaehtoihin ja mahdollisiin piilokuluihin.

Vertaalaina.fin lainavertailu listaa sivuillaan lainojen kaikki kulut. 

Siirry lainavertailuun

Vaikka lainaa myöntävien yritysten on selvästi ilmoitettava lainan todellinen vuosikorko, on lainojen vertailu pelkän todellisen vuosikoron avulla haastavaa, eikä se anna välttämättä oikeaa käsitystä lainan todellisista kuluista. Todellista vuosikorkoa keskeisempää on tietää, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Vertaalaina.fi:ssä olemme laskeneet kaikki kulut yhteen ja lainat ovat näin ollen helposti vertailtavissa keskenään.

Pikalainavertailun tekeminen vie vain muutaman minuutin, mutta sen avulla voi selvästi säästää lainamenoissa. Kokonaiskulujen lisäksi on keskeistä tietää myös mikä on lainan takaisinmaksuerän suuruus ja suhteuttaa se omaan talouteen. Laina tulee ottaa siten, että sen pystyy maksamaan takaisin, vaikka arjessa tulisi jokin yllättävä kulu. 

Vinkki: Selvitä etukäteen lainan takaisinmaksuerien suuruudet ja suhteuta ne omaan talouteesi. Saat paremman kuvan siitä onko sinulla mahdollisuutta maksaa laina takaisin. 

Lainavertailua tehdessäsi huomioi, että osa lainanantajista tarjoaa pelkästään henkilökohtaisia lainatarjouksia. Tällaisessa tapauksessa kaksi eri lainanahakijaa voivat saada samasta lainapaikasta lainaa hakiessa merkittävästi toisistaan poikkeavat lainatarjoukset. Lainatarjouksissa usein huomioidaan ikä, palkka- tai eläketulot, vanhat lainat sekä lainanhakijan omaisuus. Vaikka suoria listahintoja ei ole saatavilla, voidaan lainavertailua tehdä myös näille lainantarjoajille. Kyseisten toimijoiden kohdalla olemme Vertaalaina.fi:ssä ottaneet lainavertailuun mukaan esimerkkilainat, jotka ovat poikkeuksetta lainaskaalan edullisemmasta päästä. Tämä kuitenkin mahdollistaa lainojen keskinäisen hintavertailun. Lainan lopulliset kulut näkee vasta henkilökohtaisen lainatarjouksen saatua. Lainatarjouksen tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa ja tulee myös muistaa, että kuluttajalla on mahdollisuus olla hyväksymättä lainatarjousta ilman erillistä maksua.  

Vinkki: Tutustu huolella saamaasi lainatarjoukseen. Huomaa, että sinulla on mahdollisuus olla hyväksymättä lainatarjousta ilman erillistä maksua. 

Laina ilmaiseksi - miksi ilmaisia lainoja on tarjolla?

Onko ilmaisia lainoja todella olemassa? Mikä idea on lainata ilmaiseksi?

Ilmaiset ensilainat

Kyllä. Markkinoilla tosiaan on oikeasti ilmaisia lainoja. Ilmaiset ensilainat ovat tapa erottua kovasti kilpailuilla markkinoilla. Lainantarjoajat myöntävät ensimmäistä kertaa lainaavalle lyhyeksi aikaa, usein esimerkiksi 30 päivän ajaksi, lainan ilman avausmaksua, korkoa ja kulua.

Näissä lainoissa takaisinmaksusumma on täsmälleen sama kuin lainattava, eli lainat todella ovat aidosti ilmaisia, eikä yrityksillä ole niillä tarkoitus tehdä rahaa. Ilmaisten lainoja tarkoitus on edistää yrityksen muuta myyntiä. Yritykset saavat näkyvyyttä ja tekevät itsestään mielenkiintoisemman muihin lainantarjoajiin verrattuna. Lisäksi samalla luodaan mielikuvia edullisuudesta.

Mielikuva ei kuitenkaan välttämättä vastaa todellisuutta, joten seuraavaa lainaa harkitessa kannattaa aina tehdä luottovertailu. Ilmaisella lainalla pyritään myös tarjoamaan hyviä kokemuksia, ja sitä kautta sitouttamaan asiakas pidemmäksi aikaa.

Ilmaiset ensilainat

 • Korko 0% ja kulut 0€
 • Lainat 100-2000€
 • Laina-aika 14-30 päivää
 • Ikärajat: 18+

Ilmaiset ensilainat ovat tyypillisesti noin 30 päivän pituisia. Koska Vertaalaina.fi lainavertailu käsittää vain yli 90 päivän lainoja, eivät ilmaiset lainat näy tämän sivun lainavertailussa.

Jotta voisit vertailla myös ilmaisia lainoja listasimme ilmaiset ensilainat omalle sivulleen.

Katso ilmaiset ensilainat
 

Ilmaiset ensilainat ovat tapa erottua kovasti kilpailuilla markkinoilla.

Tiukka kilpailutilanne tarjoaa kuluttajille ilmaista lainarahaa. Ilmaiset ensilainat ovatkin todella hyvä tarjous kuluttajalle ja ne kannattaa hyödyntää, mikäli lainan tarvetta on. Kuten muutkin lainat, myös ilmaiset lainat on syytä muistaa maksaa ajallaan takaisin. Myös ilmaisista lainoista peritään myöhästymis- ja perintämaksuja maksun myöhästyttyä.

Vinkki: Jos harkitset lainan hakemista, hyödynnä kaikki ilmaiset ensilainat ennen, kun nostat maksullisia lainoja.

Mikä määrittelee kulutusluottojen hinnat?

Jos vertailusta jätetään pois ilmaiset ensilainat, on edullisimpienkin kulutusluottojen vuosikorot karkeasti kokoluokkaa 4,5-9%. Eli merkittävästi korkeammat, kun vaikkapa asuntolainan. Miksei kulutusluottoja voisi tarjota myös 1% tai 2% korolla?

Kun mietitään tilannetta myös lainaa tarjoavan yrityksen näkökulmasta, kulutusluotto sisältää huomattavasti enemmän riskejä kuin esimerkiksi perinteinen asuntolaina. Asuntolainassa pankki myöntää lainaa asuntoa vastaan ja vaatii kuluttajalta lisäksi tietyn omarahoitusosuuden. Jos lainan maksussa tulee ongelmia, pankki voi ottaa asunnon haltuun, myydä sen ja saada omansa pois sitä kautta. Siinä mielessä asuntolaina on turvallinen laina pankille. Pankki pienentää vielä omaa riskiään tekemällä arvion ostettavasta asunnosta. Jos asunto on huonokuntoinen ja alueelta, jossa asuntokauppa on hiljaisempaa, voi asuntolaina jäädä saamatta vaikka omarahoitusosuus lainaajalta löytyisikin. 

Kulutusluottoja on sekä vakuudettomia, että vakuudellisia, mutta suurin osa markkinoilla olevista kulutusluotoista on vakuudettomia. Eli lainan voi käyttää haluamallaan tavalla eikä lainanantajalle anneta lainaa ottaessa mitään vakuutta, kuten asuntolainassa asunto tai autolainassa auto. Lainanantaja ottaa näin selvästi isomman riskin lainaa myöntäessä. Lainasopimus on luonnollisesti sitova ja lainattu raha tulee maksaa takaisin, vaikka vakuutta ei ole. Osa lainoista kuitenkin jää saamatta ja kun vakuuksia ei ole, tämä vaikuttaa kokonaisuuteen negatiivisesti lisäten merkittävästi lainantarjoajan kuluja.

Otetaan yksinkertainen esimerkki: lainaa myöntävä yritys lainaisi 10% korolla 1000 euroa kymmenelle hengelle ja saisi korkotuloja 1000€ x 10% x 10 hlö = 1000€. Kuitenkin, jos yksikin näistä kymmenestä jättäisi maksamatta tulisi korkotuloja 100 euroa vähemmän ja lisäksi samaamatta jäisi lainattu 1000€, eli aiemmin voitollinen tilanne olisi heti kääntynyt tappiolliseksi.

Jos ajatellaan, että korko ja muut kulut olisivat esimerkiksi 20% ja lainoista takaisin maksaisi kymmenestä yhdeksän, saisi lainanantaja lainaamastaan 10000€ eurosta 9 x 1200 € = 10800€
. Eli yritykselle jäisi 800€ katetta, mikä olisi lainatusta summasta 8%.

Saadusta katteesta yrityksen tulee maksaa muun muassa palkat työntekijöille, toimitilat, verkkosivut, palvelumaksut mm. luottotietoraporteista, markkinointikulut ja lopuksi vielä verot voitoista. Tämän lisäksi myös yritysten tarkoitus on tuottaa muiden yritysten tavoin voittoa. Tämän tekstin on tarkoitus avata, mistä kulutusluottojen muita lainoja korkeammat hinnat johtuvat. Kaikessa taloudessa pätee sama sääntö: isommalla riskillä lainatessa on aina isompi korko.

Vinkki: Jos haet lainaa esimerkiksi autoa varten, käytä autoa vakuutena, niin saat lainan normaalia vakuudetonta lainaa edullisemmin.

Myös perinteiset pankit, kuten Nordea, OP tai S-Pankki tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja, mutta lainavertailu paljastaa, ettei hinnoissa ei ole juuri eroa, kun tarkastellaan ns. pikalainayritysten tarjoamia kulutusluottoja. Vakuudeton luotto on myös pankille riskisijoitus ja siksi hinnoiteltu esimerkiksi asuntolainaa kalliimmaksi. OP Joustoluotto maksaa esimerkiksi kuluttajalle tällä hetkellä 3kk euriborin + 6,15%  ja lisäksi 3% nostopalkkion ja 4-5€ kk laskutuspalkkion. Todellinen vuosikorko asettuu 9-49% välille riippuen laina-ajasta ja lainattavasta summasta.

Vakuudeton luotto on myös pankille riskisijoitus ja siksi hinnoiteltu esimerkiksi asuntolainaa kalliimmaksi. 

Lainavertailu paljastaa oikeasti edulliset lainat

Miksi osa lainantarjoajista voi myöntää lainoja muita edullisemmin?

Aiemmin tällä sivulla mainittujen yrityksen kulujen lisäksi lainakilpailussa on vielä muutama tekijä, jotka asettavat lainanmyöntäjät hieman eri lähtökohtiin. Kulutusluottoja myöntävät tahot, kuten perinteiset pankitkin lainaavat itse lainaamansa rahan jostain toisaalta ja myöntävät sitten kuluttajille. Esimerkiksi Bank Norwegianin tapauksessa taustalla on suuri vakaavarainen lentoyhtiö, mutta yritys on saanut lainattavaa rahaa myös tavallisilta kuluttajilta tarjoamalla heille korkeaa 1,25% talletuskorkoa. Kun Norjan valtio vielä tarjoaa talletussuojaa, on Bank Norwegian ollut hyvä paikka tallettaa rahaa, minkä ansiosta Bank Norwegian on saanut huomattavia summia lainattavaa rahaa käyttöönsä. Sittemmin talletuskorkoa on laskettu vuoden 2019 aikana 0,75 prosenttiin, mutta se on silti selvästi korkeampi, kuin Suomalaisten pankkien talletuskorko tällä hetkellä. Voit lukea lisää säästötilistä täältä.  

Edulliset lainat

Vinkki: Osa lainayrityksistä tarjoaa myös mahdollisuuden tallettaa rahaa. Maksettavat talletuskorot ovat usein perinteisiä pankkeja korkeammat.

Ylipäätään lainarahan saanti sekä hinta, jolla lainarahaa saadaan vaikuttavat luonnollisesti siihen, mihin hintaan sitä voidaan eteenpäin lainata. Lainasta voi pyytää vähemmän, jos siitä myös itse maksaa vähemmän.  

Lainan hakemisessa on myös työtä ja mitä paremmin prosessit ovat kunnossa, sitä pienemmät ovat siitä aiheutuneet kustannukset. Kun volyymit ovat isot, voivat marginaalit olla pienemmät ja toiminta silti järkevää ja kannattavaa. Tästä syystä suuret toimijat, kuten Bank Norwegianin tai Komplett Bankin pystyvät tarjoamaan lainoja edullisemmin ja pärjäämään näin lainavertailussa.

Kulutusluottovertailu - Vertaa yli 60 lainatarjousta

Kulutusluottovertailu - Vertaa yli 60 lainatarjousta

Kulutusluotto vertailu Kulutusluotto on nimensä mukaisesti luotto, joka otetaan kulutusta varten. Pankit määrittelevät lainat yleensä..

Laina ilman vakuuksia - Sopivin vakuudeton laina

Laina ilman vakuuksia - Sopivin vakuudeton laina

Laina ilman vakuuksia – miten ja mistä? Vertaalaina.fi on listannut parhaimmat lainapaikat ja vakuudettomat lainat netissä. Vakuudettomat..

Norjalaiset pankit Suomessa

Norjalaiset pankit Suomessa

Norjalaiset pankit ja lainapaikat Norjalaiset Suomessa toimivat pankit ja lainapaikat, jotka ovat mukana Vertaalaina.fi lainavertailussa: [[lainapaikat:norwegian,komplett,instabank,monobank]]   Suomeen..

Vertaa edullisin tililuotto tai jatkuva luottotili

Vertaa edullisin tililuotto tai jatkuva luottotili

Tililuotot ja luottotilit netistä Tililuotto / luottotili on vakuudeton luotto, joka on jatkuvasti asiakkaan käytössä. Asiakkaalla..

Miten lainoja tulee verrata?

Vaikka kulutusluottoja tarjoavia yrityksiä on markkinoilla kymmenittäin ja kilpailu markkinoista on kovaa, ei tilanne silti ole ajanut yhtiöitä kilpailemaan yksin hinnalla. Kuluttajan on hyvä vertailla aina lainat ennen hakemista, eikä tyytyä pelkkiin niiden tarjoamiin mielikuviin. Karkeasti lainat voidaan jakaa neljään ryhmään.

1. Edulliset lainat

Katso edullisimmat lainat

Osa laina-alan toimijoista pyrkii toimimaan markkinoilla agressiivisella hinnoittelulla ja isolla volyymillä. Tämä on tietysti kuluttajan etu. Mitä kovempaa kilpailu on, sitä pienempään voittomarginaaliin lainanhakijoista kilpailevat yritykset tyytyvät. Kun näitä lainoja verrataan tavallisesta pankista haettaviin vakuudettomiin kulutusluottoihin, ovat ne usein näitä halvempia ja näin voidaan puhua aidosti edullisista kulutusluotoista. Koska Vertaalaina.fissä näkyvät kaikki lainan kulut, näet suoraa mitkä toimijat ovat edullisia ja mitkä eivät.

Kilpailun ansiosta markkinoilla on myös täysin ilmaisia ensilainoja. Nämä kannattaa hyödyntää ensimmäisenä lainaa hakiessa. Ilmaiset ensilainat ovat kuitenkin pituudeltaan vain noin kuukauden mittaisia, joten ne eivät sovellu pidempaikaiseen rahoitukseen.

Vinkki: Tee lainavertailu Vertaalaina.fissä ja katso sinulle sopivin laina. Useat uudet laina-alan yritykset pärjäävät hyvin kilpailussa perinteisille pankeille ja tarjoavat näitä edullisempaa vakuudetonta lainaa.

2. Lainat, jotka pyrkivät näyttämään edullisilta

Lainoja markkinoidaan monella eri tavalla. Kuten muussakin markkinoinnissa, myös laina-alalla pyritään tuomaan omat vahvuudet esiin. Esimerkiksi, jos lainan korko on alhainen, saatetaan sitä korostaa, mutta pienemmällä ilmoitetaan lainan sisältävän esimerkiksi 100-200 euron avausmaksun, 5 euron tilinhoitomaksun ja mahdollisesti myös muita kuluja. Lainaa voidaan myös markkinoida siten, että sen voi nostaa ilmaiseksi viittaamalla ilmaiseen avausmaksuun, mutta samalla jätetään korostamatta, että lainassa on normaali vuosikorko ja tilinhoitomaksut.

Kuitenkin juuri kokonaiskulut ovat se ratkaiseva tekijä, joka erottaa edullisen lainan kalliista. Kuluttajan näkökulmasta ei ole merkitystä tuleeko lainan kustannukset avausmaksusta, kuukausikorosta, vuosikorkosta, tilinhoitomaksuista tai muista kuluista. Keskeisintä on, että takaisin maksettava summa on mahdollisimman pieni ja näin myös kulut ovat mahdollisimman alhaiset.

Vinkki: Älä sokaistu markkinoinnista, vaan vertaile lainoja kokonaiskulujen kautta. Vertaalaina.fi auttaa sinua löytämään edullisimman laina. On keskeistä erottaa oikeasti hyvä tarjous näennäisesti hyvästä. Esimerkiksi ilmaiset ensilainat ovat loistava tarjous verrattuna moniin muihin etuihin. Vertaalaina.fi suositteleekin tutustumaan kuluttomiin ensilainoihin ja jos lainan tarvetta tulee, niin hyödyntämään ne aluksi.

3. Lainat, jotka kilpailevat muulla, kuin hinnalla

Hinnan lisäksi kilpailuun asiakkaista vaikuttaa myös palvelun laatu. Se kuinka nopeasti kuluttaja voi saada lainan ja miten helppoa on asiointi lainapalvelussa. Osa yrityksistä panostaa selvästi muita enemmän brändiin ja ylipäätään asiakkaiden palvelemiseen. Osa kuluttajista on valmiita maksamaan siitä, että tietää varmasti saavansa hyvää palvelua. Toisaalta halpa hinta ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita suoraan sitä, että palvelu olisi heikkoa.

4. Lainayritykset, jotka pyrkivät vain rahastamaan

Valitettavasti laina-alalla on myös toimijoita, jotka pyrkivät tietoisesti käyttämään heikommassa asemassa olevia hyväkseen. Käytännössä yksikään lainanmyöntäjä ei lainaa rahaa ilman luottotietoja. On kuitenkin yrityksiä, jotka markkinoi lainoja luottotiedottomille. Näissä taustalla saattaa olla tarkoitus rahastaa lainahakemuksella, mutta jättää kuitenkin laina lopulta myöntämättä.

Vinkki: Tutustu lainantarjoajan taustoihin. Voit lukea ja kirjoittaa kokemuksia Vertaalaina.fissä eri lainapalveluista. Suhtaudu varauksella lainantarjoajiin, jotka tarjoavat lainaa myös luottotiedottomille.

Lainan hakeminen ja luottotiedot

Pikalainayritykset valitsevat asiakkaikseen henkilöitä, joilla on moitteettomat luottotiedot. Luottotiedot vaikuttavat lainan saannin lisäksi moneen muuhunkin elämän osa-alueeseen, esimerkiksi vuokra-asunnon tai puhelinliittymän saamiseen. Raha-asiat kannattaakin hoitaa, oli tilanne mikä tahansa. Laskujen maksamisesta voi kuitenkin sopia ja yleensä maksuaikaa saa lisää, jos laskua ei pysty eräpäivään mennessä pätevästä syystä maksamaan. Myös osa pikalainayrityksistä tarjoaa lainoille lisää maksuaikaa. Tosin maksusuunnitelman muutokset ovat yleensä maksullisia.

Luottotietoja ja maksuvalmiutta kannattaa miettiä jo lainojen tai kulutusluottojen vertailua tehdessä. Lainavertailusta näet minkä kokoinen lainan takaisinmaksuerä tulee olemaan. Tämä auttaa sinua hahmottamaan onko lainan talkaisinmaksaminen omassa taloudellisessa tilanteessasi ylipäätään mahdollista.

Etsi sinulle sopiva laina

Lainanhaku

Lainan ottamisen ABC

 1. Tee pikalainavertailu
 2. Tarkista lainan korko ja mahdolliset piilokulut
 3. Huolehdi lainan takaisinmaksusta

Vertaalaina.fi on yksi netin kattavimmista lainojen vertailusivustoista, mutta internetistä löytyy myös paljon muita hyviä lainavertailua tekeviä sivustoja, kuten esimerkiksi uusilaina.fi lainavertailu tai Taloussanomien vippivertailu.

Vinkki: Vertaa lainat aina ennen ottamista. Kun olet ottanut lainan, maksa se ajallaan takaisin. Perintäkulut ja myöhästymismaksut nostavat huomattavasti lainan kokonaiskuluja.

Tietoa vertailusta

Siirry lainavertailuun

Pikalainat ovat tätä nykyä Suomen maassa yhä suositumpia. Kauppalehti uutisoi jo vuonna 2012, että vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä otettiin 90 miljoonalla pienlainoja. Vuonna 2018 kulutusluottoja oli Suomessa nostettu jo lähes 22 miljardia euroa. Pikalainoista on siirrytty pikavippilain ja vuoden 2019 korkokaton ja kulurajoitusten myötä suurempiin kulutusluottoihin. Kuitenkin pikalainojen osuus on yhä kaikista Suomen kotitalouksien luotoista vain alle prosentin luokkaa. Kulutusluottojen määrää ovat viime vuosina kasvattaneet uudet pankit, jotka myöntävät isoja vakuudettomia kulutusluottoja, esimerkkinä Bank Norwegian. 

Isompiin vakuudellisiin lainoihin voidaan usein vaatia myös takaajia. Takaaja on lainan hakijan perheenjäsen tai hyvä ystävä, jonka luottotiedot ovat moitteettomat, ja joka on valmis sitoutumaan lainan takaajaksi. Lainan takaamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä lainan takaaja on vastuussa, mikäli lainan ottaja ei itse kykene maksamaan lainaansa takaisin.

Vinkki: Takaaja on myös vastuussa lainasta. Harkitse mitä lainoja takaat, sillä voit joutua lainan maksajaksi, jos itse lainaaja ei pysty lainaa maksamaan. 

Pienempää lainaa voi saada ilman takaajia ja vakuuksia. Esimerkiksi pikalainoja ja kulutusluottoja on helpompi saada, ja niitä myönnetään keveämmin perustein. Pikalaina ei koskaan vaadi hakijaltaan vakuuksia tai takaajaa, mutta luottotiedoissa ei saisi olla merkintöjä tai häiriöitä. Lainojen vertailu on kannattavaa varsinkin pikalainaa hakiessa, sillä pikalainat vaihtelevat keskenään suuresti korkojen osalta.

 1. Pikalainat. Pikalaina ei koskaan vaadi hakijaltaan vakuuksia tai takaajaa, mutta luottotiedoissa ei saisi olla merkintöjä tai häiriöitä.
 2. Vertaa luottokortit

  Luottokortit. Luottokortti on usein suhteellisen helppo saada ja se myönnetään kyllä, mikäli henkilöllä on jonkin verran jatkuvia tuloja ja moitteeton luottotietotausta. Kaikilla ei kuitenkaan ole riittäviä tuloja luottokortin saamiseen, ja on paljon ihmisiä, joilla on luottotietorikkeitä. Tällaiset henkilöt voivat hakea valtion sosiaalista luottoa. Lainojen vertailu osoittaa usein sosiaalisen luoton edullisimmaksi luotoksi, mutta sosiaalista luottoa ei voi hakea kuka tahansa.
 3. Vakuudettomat lainat. Vakuudeton laina on lyhytaikainen laina, joka maksetaan yleensä takaisin vuodessa tai muutamassa. Kulutusluotto on kenties vakuudettomista lainoista yleisin, tosin osa kulutusluotoista on vakuudellisia. Onko kulutusluotto vakuudeton tai vakuudellinen, riippuu usein siitä, kuinka suuri kulutusluotto on kyseessä. Lainojen vertailu on hyvä keino selvittää mistä saat sopivimman kulutusluoton.

Esimerkki 1000 euron lainasta kahden vuoden maksuajalla, kun laina maksetaan 24 erässä. Kokonaiskustannukset lainassa ovat 87€*24=1049€, joista kulujen osuus on 49€. Luoton todellinen vuosikorko on 27,96%. Korot ja kulut vaihtelevat riippuen lainanhakijan tiedoista, lainapaikasta sekä lainan kestosta. Lainavertailun lainat ovat 50-60000 euron välillä ja laina-aika vakuudettomissa luotoissa on 3kk - 15 vuotta. Todellisen vuosikoron maksimi 1255%. Tarkista ennen lainan hyväksymistä oman lainasi tiedot saamastasi lainatarjouksesta.

Vakuudellista tai vakuudetonta lainaa voi hakea helposti netistä. Tekemällä lainavertailun varmistat, että saat edullisimman lainan. Lainaa on mahdollista hakea myös pankista tai luottoyhtiöstä, tässäkin tapauksessa pankkien lainavertailu on paikallaan. Yllättäin perinteisten pankkien myöntämät lainat voivat olla uusia toimijoita kalliimmat.

Lainan hakijalta tarkistetaan luottotiedot ja maksukyky. Lainayhtiöt haluavat näin vähentää luottotappioita ja ihmisten velkakierteitä. Jos rekisterissä on maksuhäiriömerkintöjä, jää laina poikkeuksetta saamatta. Vaikka pikalainayhtiöiden luottotarkistus ei välttämättä ole yhtä tiukka kuin pankkien tekemä tarkistus, eivät pikalainayhtiötkään myönnä lainaa luottotiedottomille. Jos sinulla on luottotiedot kunnossa, voi pikalainaa olla helpompi kuitenkin saada pikalainayhtiöiltä, kuin perinteisiltä pankeilta. Lainojen vertailun ja selvittää mikä yhtiö tarjoaa meidän vertailun edullisinta pikalainaa.

Vinkki: Lainaa ei myönnetä, jos hakija on menettänyt luottotiedot. On kuitenkin toimijoita, jotka "tarjoavat lainaa" myös luottotiedottomille. Käytännössä nämä vain rahastavat kuluttajia kalliilla lainanhakumaksuilla, kuten tekstiviestikuluilla ja jättävät itse lainan myöntämättä.

Lainojen vertailu kannattaa tehdä, ennen kuin ottaa lainaa. Lainojen kulu- ja korkoerot voivat olla erittäin suuret. Mieti siis ensinnäkin tarkkaan miksi otat lainaa ja paljonko lainaa tarvitset. Jos tarvitset enemmän lainaa, vaativat pankit usein vakuuksia. Isompaa vakuudellista lainaa ei siis yleensä myönnetä, jollei löydy takaajaa tai omaisuutta, joka voi toimia lainan vakuutena. Yleisin vakuus on asunto-osake, mutta vakuuksina voivat toimia myös erilaiset sijoitukset ja säästöt.

Kun lainojen vertailu on suoritettu voit siirtyä täyttämään lainahakemuksen. Tämä onnistuu suoraan pikalainasivustolta. Pikalainaa voi Internetin lisäksi hakea myös tekstiviestillä, usein kuitenkin ensimmäinen lainahakemus sekä tunnistautuminen tulee tehdä netissä. Päätös lainahakemukseen tulee nopeasti ja rahat tulevat tilille jo minuuteissa. Pikalaina on erinomainen vaihtoehto jos olet nopeassa pikkurahan tarpeessa, mutta vaihtoehtona se toimii vain tilapäiseen rahan tarpeeseen. Pikalainakierteeseen ei kannata joutua. Pikalainan takaisinmaksuaika on lyhyt, usein kaksi viikkoa tai kuukausi.

Ennen lainanottoa on hyvä laskea lainalaskurilla lainan kustannukset ja tehdä lainojen vertailu. Vertailu on helppo tehdä Internetissä. Vertaalaina.fi on yksi johtavista lainavertailusivustoista ja tarjoaa helpon tavan vertailla eri lainojen kuluja. Kun olet suorittanut lainojen vertailun ja  tiedät ainan kustannukset, kannattaa sinun vielä budjetoida menot ja tulot tarkkaan niin, että sinulle jää varmasti rahaa lainan lyhennyksiin. Lainan ottamista ei ole syytä pelätä, mutta ennen lainahakemuksen lähettämistä kannattaa miettiä tarkkaan, minkälainen laina kannattaa ottaa. Pikalainan tai kulutusluoton hakemista ei kannata tehdä hetken mielijohteesta. 

Haluamme palvella kuluttajia mahdollisimman hyvin ja päivitämme lainavertailun tietoja aina huomattuamme niiden muuttuneen. Jos kuitenkin huomaat puutteita tai sinulla on kehitysideoita lainasivuston kehittämiseksi voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen yhteys(ät)vertaalaina.fi.Lainavertailu pävitetty viimeksi 10/2021.Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun