Lainavertailu vuonna 2020

Lainavertailu vuonna 2020

08.01.2020

Lainavertailu on keino kilpailuttaa lainoja nopeasti. Vakuudettomien luottojen kohdalla lainatarjoukset muuttuvat nopeasti ja vuonna 2020 lainavertailu tuottaa todennäköisesti erilaisen tuloksen kuin lainavertailu vuonna 2019. Vuonna 2020 voi huomata, että laina-alalle on tullut paljon yrityksiä, jotka välittävät asiakkaan lainahakemuksen monelle lainapaikalle, jolloin asiakas saa yhdellä lainahakemuksella monta lainatarjousta. Uudet toimijat eivät itse myönnä lainoja, vaan toimivat ainoastaan hakemuksen välittäjinä ja yhteistyössä eri lainapaikkojen kanssa. Uudet toimijat saavat tulonsa varsinaisilta lainapaikoilta ja itse lainavertailu on asiakkaalle edelleen ilmainen, eikä se sido asiakasta ottamaan lainaa. Hyvistä asiakkaista kilpaillaan, koska laina-alan vuoden 2019 lakimuutokset ovat lisänneet alan kilpailua ja pudottaneet alan kannattavuutta. Hyviä laina-asiakkaita on vuonna 2020 entistä vähemmän tarjolla, koska maksuhäiriöt ovat edelleen nousussa. 

Maksuhäiriöt ovat uusissa ennätyslukemissa vuonna 2020 

Vuoden 2020 alussa on yli 1,8 miljoonaa uutta maksuhäiriötä enemmän kuin vuosi taaksepäin. Luku on viidenneksen enemmän kuin edellisenä vuonna, joten kasvu on voimakasta. Uudet maksuhäiriöt kasaantuvat Ylen mukaan pienelle joukolle ja uusia maksuhäiriöisiä ihmisiä oli viime vuonna noin 5000, kertoo Suomen asiakastiedon rekisteri. Jotain positiivista on kuitenkin siinä, että alle 30-vuotiaiden ryhmässä maksuhäiriöisten henkilöiden osuus on pienentynyt edellisestä vuodesta. Positiivinen luottorekisteri on kehitteillä vuodelle 2023, mutta sitä ennen on vielä turhan paljon aikaa ajautua taloudellisiin vaikeuksiin. Vuonna 2020 on selvää, että velkaongelmat kasaantuvat samoille ihmisille: suurin riskiryhmä ovat 35-39 -vuotiaat miehet, joiden joukossa maksuhäiriöisten osuus on 15,9%, selviää asiakastiedon rekisteristä. 

Mitä korkeampi riski, sitä kalliimpi laina

Halpoja lainoja on vuonna 2020 tarjolla niille, joiden maksukyky on hyvä. Lainapaikat arvioivat lainahakemukset ja muodostavat asiakkaasta luottoluokituksen, joka määrää asiakkaan henkilökohtaisen korkoprosentin. Lainatarjoukset voivat siis vaihdella hyvinkin paljon eri ihmisten välillä. Vain lähettämällä lainahakemuksen, voi selvittää oman korkotasonsa. Lainavertailu-palvelujen kautta onkin mahdollista tarkistaa, millä hinnalla vakuudetonta lainaa olisi mahdollista saada vuonna 2020. 

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Lisää kommentti

Leave this empty:

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun