Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Vertaalaina.fi selvitti mistä saa lainaa 18-vuotiaalle Suomen kansalaiselle? Pikavippiä haetaan nimensä mukaisesti yleensä pikaiseen tarpeeseen kuten vuokran maksuun, päivittäin tarvittavan auton huoltoon tai kodinkoneen ostamiseen. Tarve rahalle on kaikille ihmisille yhteistä, mutta erityisesti lainaa elämässään tarvitsevat nuoret aikuiset. Kun laskut kaipaavat maksamistaan, pitäisi hankkia koulukirjoja tai jääkaappi kumisee tyhjyyttään, tilillä on parempi olla edes jonkin verran rahaa. Jos näin ei kuitenkaan ole ja rahaa tilille tulee tarpeen kannalta vasta liian myöhään, lainaa voi tarvita jo 18-vuotiaana. Kaikki lainoja tarjoavat pikavippiyritykset eivät kuitenkaan myönnä lainaa 18-vuotiaalle, sillä siihen voi liittyä tiettyjä riskejä.

Lainaa 18 vuotiaille

Katso lainavertailu

Suomen lain mukaan lainaa voi saada vain 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on kelpoisuus tehdä itseään koskevia oikeustoimia ja on luottokelpoinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakija on terve ja on hoitanut raha-asiansa hyvin tähänkin asti. Luottokelpoisuus tarkistetaan yleensä luottotietorekisteristä. Usein etenkin isompia lainoja myönnetään vain vanhemmille hakijoille ja alaikäraja voi olla kahdestakymmenestä vuodesta kolmeenkymmeneen. Joskus myös aikaisempi kokemus yrityksessä voi johtaa suuremman lainan ja pidemmän laina-ajan saamiseen. Usein ensilaina monissa yrityksissä on 18-vuotiaalla melko pieni. Maksamalla laskusi ajoissa pidät huolen siitä, että saat lainaa yritykseltä myös tulevaisuudessa.

Lainaa 18-vuotiaalle

Esimerkki 200 euron lainan 3kk maksuajalla todellinen vuosikorko on 272.34%. Pikalaina jakautuu 3 erään. Kokonaiskustannukset ovat 83€*3=248€. Kokonaiskulut 48€. Laina-aika 18 vuotiaille mynnettävissä lainoissa on 3kk - 15 vuoden välillä. Todellisen vuosikoron maksimi 1255%. Tarkista aina ennen lainaamista oman lainasi tiedot saamastasi lainahakemuksesta.

On monia syitä, miksi lainaa ei aina myönnetä 18-vuotiaille. Yksi syy on se, että yleensä tämän ikäiset eivät vielä ole päässeet toisen asteen kouluista, eivätkä näin ole välttämättä töissä. Koska luotot pitää maksaa takaisin korkoineen, maksuun tarvitsee jonkinlaisia tuloja tai vaikkapa valtion antamaa tukea. Tällainen tuki voi olla vaikka opintotuki. Koska lainaa tarjoavat yritykset haluavat rahansa takaisin, ne pyrkivät vähentämään riskejä rahojensa menettämiseen. Nuorilla ei aina ole rahaa maksaa takaisin erityisesti suuria pikalainoja. Siksi kaikki yritykset eivät tarjoa lainaa 18-vuotiaalle.

Opintolaina on edullista lainaa, jota kannattaa opiskelijana hyödyntää. Pankeista lainaa saavat usein myös 18-vuotiaat, jos lainalle löytyy esimerkiksi vakuus tai takaaja. Takaajana voivat toimia esimerkiksi vanhemmat, jotka vastaavat lainasta, jos nuori aikuinen ei itse saa sitä maksettua. Pankista saatu lainasumma on kuitenkin yleensä korkea ja sen saaminen voi viedä kauan aikaa. Jos tarvitset pientä tai vähän suurempaa lainaa nopeasti ja helposti, pikalaina on sinun ratkaisusi.

Lainaa 18-vuotiaalle saat näistä paikoista luotettavasti, nopeasti ja helposti.Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun