LAINAA Eläkeläiselle

Vertaa ja kilpailuta lainasi yli 60 lainantarjoajalla - säästät huomattavia summia
-
100
60000
+
-
3 kuukautta
15 vuotta
+
Valitse ikä

Halvin 1000€

Korko:56€
Vuosikorko:5.42%
Yhteensä:1056€

Kuukausierä

44€

 

Lainaa eläkeläiselle

Eläkeläiset hakevat tänä päivänä ahkerasti lainoja: niin asuntolainoja kuin kulutusluottojakin. Eläkeläinen on lainanhakija muiden joukossa, jota tarkastellaan samalla tavalla maksukyvyn ja tulojen mukaisesti lainaa myönnettäessä. Eläkeläisellä on yleensä säännölliset tulot, mikä on aina hyvä asia, kun ollaan hakemassa lainaa. Toisaalta eläkeläisten tuloissa on huimia eroja keskenään, joten pienen eläkkeen kanssa ei ole mahdollista saada isoa asuntolainaa tai vakuudetonta luottoa, kun taas yli 3000€ eläkkeestä on mahdollisuus lyhentää isompaakin lainaa ja luotonantajat ovat varsin myötämielisiä lainojen myöntämisen suhteen. Eläkeläisen tulee siis yhtälailla pohtia, mihin oma eläke riittää ja kuinka iso laina on turvallista ottaa. 

Yhdistelylaina eläkeläiselle netistä

Yhdistelylaina on usein järkevä vaihtoehto, kun eläkeläiselle on kertynyt useita pienempiä lainoja, joista jokaisesta maksetaan kuukausittain kuluja ja korkoja. Lainojen yhdistäminen netissä on helppoa ja se kannattaa tehdä myös eläkeläisenä. Eläkeläiselle pienien lainojen kasaantuminen voi tapahtua salakavalasti vuosien saatossa: pyykkikoneen ostaminen, auton huolto, remontti ja terveysmenot voivat esimerkiksi välillä vaatia lainan ottamista. Lainojen kilpailuttaminen säännöllisin väliajoin vaatii viitseliäisyyttä, mutta säästää myös rahaa. Eläkeläisen on myös helpompi hakea esimerkiksi lyhennysvapaata lainaan, kun lainoja on viiden sijasta vain yksi. Yhdistelylaina on yksinkertainen ja vaivaton vaihtoehto ja sen hyödyllisyys omalla kohdalla selviää nopeasti lainojen kilpailuttamisen kautta. 

Vertaa kulutusluotot

Eläkkeelle jäävällä on kertynyt jo valmiiksi lainaa

Eläkkeelle siirtyvillä on usein jo valmiiksi velkaa, eikä nykypäivänä enää yhtä ponnekkaasti tavoitella lainojen poismaksamista ennen eläkkeelle jäämistä. Ylen uutisen mukaan erot ovat yksi merkittävä syy, miksi tänä päivänä eläkkeelle jäädään jo valmiin velkataakan kanssa. Eroaminen ja alusta aloittaminen vaativat rahaa ja yleensä tässä vaiheessa joudutaan turvautumaan lainaan. Myös aikuisten lasten taloudellinen tukeminen voi viedä eläkeläisen varoja, eikä lasten tukemiseen tulisi ikinä ottaa velkaa. Kulutusluottojen maksaminen muun elämisen ohella vaatii tiukkaa taloudenhallintaa ja suunnitelmallisuutta, joten usein velka seuraa mukana myös eläkkeelle. Tulojen romahtaminen eläkkeelle siirryttäessä vaatii muutoksia myös omaan rahankäyttöön. Erilaiset puskurit ja säästöt olisivatkin erittäin hyödyllisiä tässä vaiheessa elämää. 

Käänteinen asuntolaina eläkkeellä

Käänteinen asuntolaina on eläkeläiselle hyvä vaihtoehto, kun elintaso halutaan säilyttää myös eläkkeelle jäädessä. Oma asunto toimii lainan vakuutena ja pankista saa kuukausittain lainaa asuntoa vastaan. Käänteinen asuntolaina ei kuitenkaan sovi kaikille ja usein pankit hyväksyvät käänteiseen asuntolainaan asuntoja vain isoista kaupungeista. Käänteisestä asuntolainasta ei makseta kuin korkoja ja pankki saa lainan yleensä takaisin aikanaan kuolinpesältä. Perintöä jää pienempi määrä, mutta eläkeläinen pystyy säilyttämään hyvän elintason myös eläkkeellä. 


Eläkeläinen voi hakea myös asuntolainaa

Eläkkeelle jäädessä yleensä tarkastellaan myös omaa asumismuotoa uusin silmin. Omakotitalo ei enää välttämättä ole se paras vaihtoehto asua, vaan asumiselta halutaan keskeisempää sijaintia, esteettömyyttä ja helppoutta. Vanhan omakotitalon myymisen jälkeen, voi uusi pienempi asunto olla yllättäen kalliimpi, jolloin eläkeläisen tulee hakea pankista asuntolainaa. Eläkeiläisiltä usein vaaditaan vanhan talon myymistä ennen uuden ostamista, etenkin jos pankki arvioi, että vanha asunto ei käy heti kaupaksi. Eläkeläisille ei myönnetä helposti niin isoja asuntolainoja kuin työuransa alkupäässä oleville henkilöille, vaan kokonaistilanne huomioidaan asuntolainan hakemisen yhteydessä. Eläkeläisiin suhtaudutaan kuitenkin pankissa yleensä hyvin, koska tulot ovat säännölliset ja vakaat.Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun