KULUTUSLUOTTO VAI LUOTTOKORTTI?

Katso mikä on sinulle sopivin vaihtoehto

 

Valinta kulutusluoton ja luottokortin välillä tulee eteen, jos edessä on isompi hankinta. Edullisin keino on yleensä pitkäjänteinen säästäminen ja puskurirahaston kerryttäminen. Usein käy kuitenkin niin, että säästöjä ei valmiina ole, eikä hankintaa voi enää siirtää pitkälle tulevaisuuteen. Sekä kulutusluotto, että luottokortti ovat nopeita vaihtoehtoja ja molempien avulla hankinnan saa tehtyä kohtuullisessa ajassa. Luottokortin hankinta vie tovin, jos asiakkaalla ei ole sitä vielä valmiiksi. Luottokortteja myöntävät niin pankit kuin esimerkiksi lentoyhtiötkin.

Isomman kulutusluoton kanssa aikaa voi kulua muutamia päiviä, jos vakuudettoman kulutusluoton saamista varten tulee lähettää esimerkiksi liitteitä. Kulutusluottoja myöntävät netissä useat eri lainapaikat sekä lisäksi perinteiset kivijalkapankit. Pankista on lisäksi mahdollista saada vakuudellista kulutusluottoa hankintaa varten, mutta vakuudellisen lainan saaminen vie usein hieman pidempään ja asiakkaalla tulee olla vapaita vakuuksia lainaa varten. 

 

Luottokortilla ostaminen

Katso Luottokorttivertailu

Luottokortti on erittäin näppärä vaihtoehto, jos kyse on isommasta hankinnasta. Usein luottokortissa on lisäominaisuutena ostoturva, joka kattaa ongelmat tuotteen toimituksessa tai tuotteen rikkoontuessa. Luottokortin avulla asiakas saa ilman järjestelyjä tuotteelle maksuaikaa, joka alkaa aina korottomalla jaksolla. Luottokortista riippuen korotonta maksuaikaa tulee yleensä 30 päivästä 45 päivään saakka. Luottokortti onkin loistava vaihtoehto, jos asiakas saa maksettua lainan takaisin korottoman maksuajan aikana.

Vinkki: Valitse luottokortti tarkoin. Luottokorttien korot vaihtelevat suuresti, joten jos maksua halutaan jakaa pidemmälle jaksolle korostuu se, mikä luottokortti on käytössäsi.

Edullisimmat luottokortit ovat koroltaan 3 kuukauden euribor +  7%-yksikköä, kun taas kalleimmissa korko on 24,99%. Luottokortin kuluissa tulee kuitenkin huomioida myös mahdollinen kuukausi- tai vuosimaksu sekä tilinhoitomaksu, kun luotto on käytössä.

Luottorajana on yleensä 1000-10000€, joten pienen luottorajan turvin ei ole mahdollista rahoittaa isompia hankintoja. Nettiostoksilla luottokortti on turvallinen maksuvaihtoehto ja myös tuotteen palauttaminen ja rahojen palautus onnistuu helposti. Jos luottokortti ei käy maksuvälineenä, on asiakkaan nostettava ensin luotto tilille, mikä aiheuttaa luottokortin käytölle yleensä lisäkuluja. Luottokortti toimiikin paremmin tilanteissa, joissa luottokortti toimii suoraan maksuvälineenä.

Vinkit luottokortin käyttöön

 

Kulutusluotto osana hankintoja

Kulutusluotto on rahoitusmuoto, missä laina maksetaan kertamaksuna asiakkaan tilille. Asiakas saa itse määritellä lainahakemuksen yhteydessä lainalle sopivan maksuajan sekä kuukausierän. Yleensä isommat remontit tai hankinnat kannattaa rahoittaa yhdellä kulutusluotolla, joka kattaa kaikki kulut. Luottokorteissa luottoraja voi tulla äkkiä vastaan, jos rahantarve on suuri. Vakuudetonta kulutusluottoa on kuitenkin mahdollista saada jopa 50000€. Kulutusluoton saa nopeasti tilille netistä, kun täyttää luottohakemuksen huolellisesti. Kulutusluotoissa on tärkeää katsoa todellinen vuosikorko, mikä kertoo lainan todellisen hinnan, kun on huomioitu lainan kaikki kulut ja korot.

Vakuudellinen kulutusluotto on yleensä edullisin vaihtoehto, jos laina-aika on vähänkään pidempi. Vakuudelliseen kulutusluottoon tarvitaan kuitenkin vakuuksia, joten tämä lainavaihtoehto ei sovi kaikille. Kulutusluoton voi hankkia joko kivijalkapankista tai netistä eri lainoittajilta. Lainavertailu kannattaa tehdä aina ennen lainan ottamista halutun summan ja laina-ajan tietoja hyödyntäen.

Vinkit kulutusluoton käyttöön

 

Tutustu lisää kulutusluottoihin ja lainavertailuun seuraavissa artikkeleissa:

Kulutusluottovertailu - Vertaa yli 60 lainatarjousta

Kulutusluottovertailu - Vertaa yli 60 lainatarjousta

Kulutusluotto vertailu Kulutusluotto on nimensä mukaisesti luotto, joka otetaan kulutusta varten. Pankit määrittelevät lainat yleensä..

Lainojen kilpailutus - Katso kattava vertailu

Lainojen kilpailutus - Katso kattava vertailu

Kilpailuta lainasi Lainojen väliset erot ovat yllättävän suuria, joten 1000 euron lainan ottaminen sisältää aina mahdollisuuden..

Lainalaskuri - Laske lainan maksuerän suuruus

Lainalaskuri - Laske lainan maksuern suuruus

Lainalaskuri auttaa suunnittelemaan sinulle sopivan lainan Lainalaskuri on kätevä apuväline, kun on suunnittelemassa lainan hakemista netistä..

Remonttilaina - Katso mistä edullisin rahoitus remonttiin?

Remonttilaina - Katso mist edullisin rahoitus remonttiin?

Remonttilaina netistä Remonttilaina on laina, joka mahdollistaa isommatkin remontit ilman etukäteissäästämistä. Remonttilaina..Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun