Korottoman lainan todellinen vuosikorko nousi lopulta yli 600 prosenttiin

Korottoman lainan todellinen vuosikorko nousi lopulta yli 600 prosenttiin

29.08.2018

Aina koroton ja kuluton laina ei ole sitä mitä mainostetaan. Iltalehden lukija sai kuluttomaan luottoonsa yli 600 prosentin todellisen vuosikoron. 150 euron luotolle kertyikin kuluja yli 40 euroa.

Kuluttomien ja korottomien luottojen määrä on kasvanut viimeisten parin vuoden aikana, sillä siitä on tullut pikalainayhtiöiden suosittu markkinointikeino. Tarjoamalla uusille asiakkaille korottoman ensilainan, asiakas saadaan tutustutettua lainaan ja kenties sidottua suurempiin lainoihin. Jotkut ilmaiset ensilainat ovat ensimmäinen nosto joustoluotosta, joka sitten jää asiakkaan käyttöön kulullisena. Ennen korottoman luoton ottamista lainaehdot ja muut tiedot onkin syytä tarkistaa huolellisesti.

Toisaalta aina ei kerrota lainaehdoissakaan kaikkea, vaikka lain mukaan näin pitäisi olla. Iltalehden lukija otti äkillisessä rahanpuutteessa korottoman luoton osoitteesta Ege.fi Ege Finance Oy:ltä. Yhtiö mainostaa uusille asiakkaille 200 euron lainan ilman korkoa. Iltalehden lukija joutui kuitenkin maksamaan luotosta heti 7,66 euroa nostokuluja. Kun raha ei tullut heti tilille, hän soitti asiakaspalveluun. Asiakaspalvelusta pyydettiin lähettämään tekstiviesti palvelunumeroon, mutta ei mainittu tekstiviestin olevan maksullinen. Raha siirrettiin viestin lähettämisen jälkeen tilille, mutta samalla lukijalle tuli 35 euron lisälasku express-tilinsiirrosta. Kyseisestä maksusta ei ollut mainintaa yhtiön nettisivuilla eikä lainaehdoissa. Näin korottoman lainan todellinen vuosikorko nousi yli 600 euroon.

Kaikki korottoman lainat eivät toki ole tällaisia, vaan uusille asiakkaille tarjotaan oikeasti ilman mitään kuluja ensimmäinen laina esimerkiksi 2 viikoksi. Mikäli luotto maksetaan pois ennen tätä, lainasta ei kerry mitään kuluta, ei edes nostokuluja. Suosittuja ja tunnettuja ilmaisia ensilainoja tarjoaa esimerkiksi Credit24 sekä Suomilimiitti, jotka tarjoava joustoluoton ensimmäisen noston ilman kuluja 30 päivän ajaksi.

Katso kaikki ilmaiset ensilainat.

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun