Kannattaako lainan takaisinmaksuturva

Kannattaako lainan takaisinmaksuturva

15.03.2018

Perinteiset pankit ja rahoituslaitokset kaupittelevat yhä useampia erilaisia kylkiäisiä lainojensa kaveriksi: takaisinmaksuturvaa, korkosuojaa, kotivakuutusta, henkivakuutusta... Mikään näistä ei ole pakollinen, mutta niillä on yllättävän suuri suosio. Missä tilanteissa takaisinmaksuturvaa ja muita vakuutuksia lainan turvaksi kannattaisi ottaa?

Helsingin Sanomien tuoreen uutisen mukaan lainoihin liittyvät vakuutukset ovat yleistyneet, etenkin kun puhutaan asuntolainoista. Lainavakuutuksia on enemmän ja niitä tarjotaan ahkerasti, ehkäpä juuri siksi, että itse lainoista saatu tuotto on pankeille heikkoa matalien korkojen aikana.

Erityisen suosittu on korkosuoja, jonka ottaa joka kolmas uuteen asuntolainaansa. Uutta ovat myös netistä otettavien kulutusluottojen turvaksi tarjotut takaisinmaksuturvat, eli vakuutukset työttömyyden, sairastumisen ja kuolemantapausten varalle. Esimerkiksi Bank Norwegian tarjoaa vakuutusta lainojensa kylkeen. Norwegianin vakuutuksista on mahdollista saada esimerkiksi yllättävän työttömyyden kohdatessa 1500 euroa kuukaudessa ja enintään 60 000 euroa.

Hae Bank Norwegian luottoa

Takaisinmaksuturvat ja muut vakuutukset maksavat kuitenkin useita kymppejä kuukausittain, ei mitään halpaa lystiä. Milloin niitä kannattaa ottaa? Tätä jokainen varmasti pohtii lainaa ottaessaan. Vakituisen työn menetys voi tuntua kaukaiselta ajatukselta, äkillinen kuolema vielä kaukaisemmalta. Takaisinmaksuturvaa suositellaan tietysti silloin, kun ei ole mitään muuta tapaa varmistaa oman talouden tasapaino yllättävissä tilanteissa. Esimerkiksi säästöjä, sijoituksia tai muuta omaisuutta, jotka voi nopeasti kotiuttaa tarpeen tullen. Myös yksinhuoltajaperheissä, joiden taloudessa usein on vähemmän joustoa kuin kahden aikuisen taloudessa, voi olla tarve takaisinmaksuturvalle.

Takaisinmaksuturvan ja muidenkin vakuutusten ehdot kannattaa syynätä erittäin tarkasti ennen hyväksymistä. Onko sinulla kokemusta lainaan liittyvistä vakuutuksista? Miksi otit ja millaisilla ehdoilla? Kerro kokemuksesi muille!

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Lisää kommentti

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun