Hyödynnä luottokorttia korona-aikana

Hyödynnä luottokorttia korona-aikana

18.03.2020

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä monen arkeen tavalla tai toisella. Terveydellisten ja sosiaalisten vaikutusten lisäksi koronavirus vaikuttaa myös merkittävästi talouteen ja laina-alaan. Matkojen peruuntuminen ja rahojen menettäminen varatuista matkoista on vielä pientä, kun osalla on yrittäjänä sula mahdottomuus saada toimeentuloa nyt poikkeusaikana. Koronan vaikutukset oman talouden tasapainoon ovat monella väistämättömät ja pankit ovatkin valmiita tulemaan vastaan laina-asioissa, esimerkiksi lyhennysvapaiden muodossa. Myös luottokortteihin on mahdollista hakea lyhennysvapaita kuukausia, joten laskujen järjestäminen kannattaa ennen kuin oma talous ajautuu suurempiin vaikeuksiin. Luottokortin luottorajan korotus on myös nopea tapa lisätä omaa puskuria poikkeustilanteessa. Laina-alalla sähköiset palvelut ovat olleet toiminnassa jo pitkään, joten laina-alan toiminnot pysyvät pääsääntöisesti samana ja lainaa on edelleen mahdollista saada nopeasti netistä. 

Luottokortin käyttö korona-aikana

Luottokortin lähimaksuominaisuutta kannattaa hyödyntää korona-aika, koska lähimaksun avulla ei tarvitse koskea olleenkaan itse maksupäätteeseen. Myös verkkotilaukset onnistuvat useimmista kaupoista, joten myös niitä kannattaa nyt hyödyntää. Luottokortti on myös hyvä vaihtoehto, kun haluaa varautua taloudellisesti tiukempiin kuukausiin. Uuden luottokortin tilaus on nopeaa ja luottorajaksi voi hakea itselle sopivaa summaa. Luottokortin laina on myös edullinen vaihtoehto lyhytaikaiseksi lainaksi, koska luotto on koron osalta kulutonta ensimmäiset 30-45 päivää. Nopein tapa saada lainaa ja joustoa omaan talouteen, onkin usein luottokortin luottorajan nostaminen. Luottokortti pysyy samana, mutta uusi luottoraja on heti käytettävissä. Uuden luottokortin tilaus on hyvä vaihtoehto, jos ei ole vielä varma tarvitseeko lainaa ottaa käyttöön. Vuosimaksuton luottokortti ei kerrytä kuluja, jos luotolle ei tulekaan tarvetta. Katso suosituimmat luottokortit sivultamme Luottokortit.

Tarkista omat vakuutukset ja lainat

Omat vakuutukset ja niiden kattavuus on hyvä tarkistaa, jos esimerkiksi oma matka peruuntuu koronan vuoksi. Eri vakuutusyhtiöillä on eri käytäntöjä korvaus-asioissa, joten omaan vakuutusyhtiöön voi olla epäselvissä asioissa yhteydessä. Myös omat lainat on tarpeellista käydä läpi erityisesti, jos korona tulee vaikuttamaan omaan tulotasoon. Lainojen muutokset on helpompi toteuttaa, kun on yhteydessä pankkiin tai luotonmyöntäjään hyvissä ajoin. Myös pankit ovat tällä hetkellä ruuhkautuneita poikkeuksellisen tilanteen vuoksi, joten esimerkiksi uuden vakuudellisen lainan saaminen voi kestää normaalia pidempään. Tärkeää on siis ennakoida oman talouden muutoksia ja toimia ripeästi. 

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun