Fundu välittää lainaa Nordean yritysasiakkaille

Fundu välittää lainaa Nordean yritysasiakkaille

18.04.2018

Yritysten joukkorahoituksia järjestävä Fundu on aloittanut yhteistyön Nordean kanssa. Myös muita yhteistyökuvioita pankkien kanssa on tekeillä, ja LähiTapiolan yritysasiakkaita Fundu on rahoittanut jo jonkin aikaa. Fundulla uskotaankin, että uudet rahoitusalan yritykset ja vanhat pankit tulevat tekemään tulevaisuudessa yhä enemmän yhteistyötä.

Joukkorahoituksella yrityslainaa nopeasti, lainan korko asettuu vajaaseen 10 prosenttiin, vakuuksia ei välttämättä tarvita. Tällaisella kuviolla toimii Fundu, digialustalla järjestettävää joukkorahoitusta välittävä muutaman vuoden vanha fintech-startupyritys. Fundun liiketoiminta on laajentumassa ja kasvamassa kuin "raketti", kuten yrityksen toimitusjohtaja Lasse Vuola kuvailee Kauppalehden haastattelussa.

Vuola kertoo, että Fundun rahoitusvolyymi on tänä vuonna 50 miljoonaa euroa, ensi vuonna jopa 150 miljoonaa. Kasvua yritys hakee juuri yhteistyöstä rahoitusalan konkarien, eli pankkien kanssa. Juuri alkanut yhteistyö Nordean kanssa on merkittävä etappi, ja lisää on tulossa. Käytännössä Fundu järjestää Nordean yritysasiakkaiden tietyt luotot, asettamalla ne omalle digimarkkina-alustalle, jossa yksityiset ja ammattimaiset sijoittavat voivat merkitä niitä.

Vuolan mukaan rahoitusalan megatrendi onkin juuri yhteistyö. Suomessa toimii useita fintech yrityksiä, joilla on tuoretta osaamista ja innovaatioita, ja joiden ansiot ovat ennen kaikkea joustavuudessa ja ketteryydessä. Vuola arvioi, että tulevaisuudessa tämä ketteryys ja pankkien kokemuksen tuoma asiantuntemus yhdessä tuovat parhaat rahoitusratkaisut yritysrahoitukseen. Suomi on jo nyt muita maita edellä joustavissa rahoitusratkaisuissa. Täällä pk-yrityksillä on mahdollisuus saada rahaa ja monenlaisia rahoituksia.

LähiTapiolan kanssa Fundu tekee tiivistä yhteistyötä. LähiTapiola omistaa Fundun osakkeista reilut 20 prosenttia.

Yrityslainaa tarjoaa netissä monet muutkin yritykset, samoin kuin pk-yritysten joukkorahoitusta järjestää Fundun lisäksi muun muassa Yrityslainat.fi.

Lue lisää: Yrityslainat

Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja

Takaisin

Siirry alkuun