Autolaina - Vertaa autolainat ja säästä

Autamme sinua löytämään edullisimman lainan auton hankintaan
-
100
60000
+
-
1 vuosi
15 vuotta
+
Valitse ikä

Sopivin 15000€

Korko:3207€
Vuosikorko:5.03%
Yhteensä:18207€

Kuukausierä

190€

Vertaa autolainoja, 3 askelta

Valitse lainamäärä
Tee autolainavertailu
Valitse sopivin autolaina

Autolainan voi saada nopeasti monesta eri paikasta

Auto on yksi suurimpia hankintoja kodin lisäksi, joten ei ihme, että myös autolaina on erittäin suosittu laina. Autorahoitusta voi saada monesta paikasta: autoliikkeestä, netistä eri lainapaikoista tai pankista. Lainoissa on eronsa, joten kannattaa miettiä, mikä on itselle sopiva autolaina-vaihtoehto. Autolaina on mahdollista saada nopeasti tilille, joten yleensä ongelmaa ei tule, vaikka autokaupat tehdään nopealla aikataululla.

Autolaina nopeasti

Autolaina netistä

Hae autolainaa

Autolainan saa nykyään helposti netistä. Autolaina on normaali vakuudeton luotto, mihin ei tarvita takaajia tai kiinteistöä vakuudeksi. Netistä voi saada vakuudettomia autolainoja aina 50000 euroon saakka. Suurissa lainasummissa kannattaa suosia rinnakkaishakijan käyttöä, mikä parantaa lainansaantimahdollisuuksia sekä saattaa parantaa myös lainatarjousta. Autolainaa haetaan verkkohakemuksella, joka kannattaa täyttää huolellisesti. Alustava lainapäätös tulee parhaimmassa tapauksessa jo muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen tulee toimittaa mahdolliset liitteet ja hyväksyä laina sähköisellä allekirjoituksella. Isompiin lainoihin voidaan vaatia liitteeksi esimerkiksi kopio viimeisimmästä palkkatodistuksesta. Lainahakemuksen liitteet voi nykyään lähettää helposti sähköisessä muodossa. Lue lisää lainahakemuksen liitteet -artikkelista. Autolainaa hakiessa lainojen vertailu on todella kannattavaa. Isoissa lainasummissa on myös äkkiä isot erot koroissa ja muissa kuluissa. Myös laina-aika vaikuttaa merkittävästi siihen, paljonko lainaan tulee lisäkuluja. Autolainoja on helppo verrata, kun katsoo lainan todellisen vuosikoron. Vertaalaina.fi -palvelussa voit verrata autolainoja nopeasti, kun tietää paljonko lainaa tulee tarvitsemaan. Kun autolainan ottaa netistä, auto tulee heti ostajan nimiin.

Autolaina pankista vakuudella tai ilman

Jos asiakkaalla on esimerkiksi kiinteistö, jota voi käyttää vakuutena, on yksi varteenotettava vaihtoehto vakuudellinen autolaina, joka otetaan pankista. Vakuudellisen autolainan suuruus ja laina-aika neuvotellaan pankin kanssa ja laina on aina asiakaskohtainen. Pankista haettaessa, vakuudellisen lainan saaminen käyttöön voi viedä useita päiviä tai jopa viikon, joten kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Nykyään vakuudellisen lainan saaminen pankista ei välttämättä vaadi enää pankkissa käyntiä, jos on jo pankin asiakkaana. Uutena asiakkaana tulee käydä aina henkilökohtaisesti pankissa. Pankin kautta otetun vakuudellisen autolainan jälkeen auto on heti uuden omistajan nimissä. Pankista voi hakea myös vakuudetonta autolainaa, mutta lainan korko on silloin isompi. Yleensä vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa pankkien/netin lainapaikkojen kesken. 

Autorahoitus osamaksulla autoliikkeestä

Autoliikkeesta on mahdollista ostaa auto osamaksulla, jolloin puhutaan käytännössä autoliikkeen tarjoamasta autolainasta. Autoliikkeiden osamaksusopimuksissa on isoja eroja ja osa tarjouksista voi olla vaikkapa merkki-kohtaisia. Autolaina-tarjoukset myös vaihtelevat ajan ja paikan mukaan, joten lainavertailua ei kannata jättää välistä tälläkään kertaa. Autoliikkeiden tarjoamassa luotossa lainan vakuutena on auto ja auton omistajuus siirtyykin vasta kun viimeinen erä osamaksusopimuksesta on maksettu. Osalle auton omistajuus on tärkeä asia, joten tällöin autorahoitus kannattaa järjestää pankin tai netin lainapaikkojen kautta. Autoliikkeen osamaksua haetaan autoliikkeessä ja lainan tarjoajana on aina autoliikkeen yhteistyökumppani. Lainapäätöksen saa heti, joten autoliikkeen rahoitus on kätevä vaihtoehto, kun haluaa tehdä nopeat autokaupat. Autoliikkeen tarjoama laina on mahdollinen vain kun auto ostetaan autoliikkeestä, joten jos ostaa auton yksityiseltä ihmiseltä, tulee löytää toinen autolaina-vaihtoehto.

Autoliikkeiden autolainoissa asiakas voi valita osamaksuerien suuruuden itse. Jos haluaa pienen kuukausittaisen maksuerän on yleensä viimeinen maksuerä huomattavasti muita isompi. Tasaeräisessä lyhennyksessä jokainen erä on yhtä suuri ja asiakas säästää myös korkokuluissa, koska korko lasketaan aina jäljellä olevan lainamäärän mukaan. Yleensä isompi viimeinen erä on suosittu tapauksissa, missä auto aiotaan myydä tai vaihtaa sen jälkeen kuin auto on maksettu. Tällöin auton viimeinen erä on mahdollista maksaa auton myynnistä saatavilla rahoilla. On kuitenkin mahdollista, että auton arvo laskee niin, että myynnistä saatu raha ei riitä kattamaan viimeistä maksuerää. Osamaksun määrää kannattaakin harkita huolella ja vertailla eri vaihtoehtoja. Etsitkö lainaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 lainapaikkaa
Vertaa lainoja
Siirry alkuun