American Express Platinum Card

American Express Platinum Card kortti

Jatka lainahakemukseen

Parhaat edut

 • Membership Rewards -ohjelma
 • American Express Invites®
 • Preferred Golf -ohjelma
 • Matkaturva ja vakuutusturva
 • Premium Lane -turvatarkastus ja pääsy lentokenttäloungeihin ympäri maailman
 • Platinum Matkapalvelu
 • Connoisseur Club
 • AMEX NYT -sovellus ja kutsuja tapahtumiin
 • Myönnetään yli 18-vuotiaalle

Huomioitavaa

 • Jäsenyysmaksu 60€/kuukaudessa
 • Lasku maksetaan kokonaisuudessaan kerran kuukaudessa

Kulut

 • Jäsenyysmaksu 60€/kk
 • Käteisnostomaksu on 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa
 • Nostot muussa valuutassa kuin euroissa: viitevaihtokurssi, johon lisätään 2,2 %
American Express Platinum Card logo

American Express Platinum Card

American Express Platinum Card on maksuaikakortti, jonka vuosimaksu on 720 euroa. Hintaan sisältyy myös yksi Platinum rinnakkaiskortti sekä neljä Gold Card -rinnakkaiskorttia ja paljon muita etuja. Kortista ei mene käsittelykuluja, jos lasku maksetaan eräpäivänä kokonaisuudessaan pois. American Express Platinum Card -kortissa ei ole ennalta määritettyä käyttörajaa. American Express Platinum -kortti ei ole luottokortti, joten kortissa ei ole luottorajaa. Maksuaikakortin maksun myöhästymisestä peritään viivästyskorkoa, joka on Euroopan keskuspankin viitekorko + 7% -yksikköä. Maksuaikakortin lasku tulee asiakkaalle kuukausittain, jos korttia on käytetty. American Express Platinum Card -korttiin voidaan myöhemmin asettaa käyttöraja, jos yhtiö katsoo sen aiheelliseksi. American Express Platinum Card -korttia voi siis käyttää vapaasti omien tarpeiden mukaan. Isosta ja poikkeavasta ostosta tulee ilmoittaa etukäteen luotonvalvontaan. Jos kortissa on käteisnosto-ominaisuus, menee nostosta aina 4 % nostetusta summasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa. Jos asiakas nostaa rahaa muussa valuutassa kuin euroissa maksetaan lisäksi viitevaihtokurssi, johon lisätään 2,2 %. Kortissa on mukana lähimaksuominaisuus.

American Express Platinum Card -kortin tuloraja ja ehdot

Asiakkaan tulee olla vähintään 18-vuotias hakeakseen American Express Platinum Card -maksuaikakorttia. Lisäksi tulee olla suomalainen sosiaaliturvatunnus, vakituiset tulot ja vakituinen työsuhde sekä vakituinen osoite Suomessa. American Express Platinum kortissa on myös tuloraja: tulojen tulee olla yli 20000 vuodessa.

American Express Platinum Card edut

American Express Platinum -korttiin kuuluu etuna automaattisesti Membership Rewards -ohjelma. Membership Rewards® -pisteitä kertyy kortilla tehdyistä ostoista, tekipä asiakas ne sitten kivijalkamyymälässä tai verkossa. Yhdestä käytetystä eurosta kertyy 1,5 pistettä. Pisteitä voi käyttää tavaroiden, lentolippujen ja esimerkiksi jäsenmaksun maksuun. Toisaalta Membership Rewards® -pisteitä voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen. 

Jos matkasta on maksettu vähintään 75% American Express Platinum Card -kortilla, matkaan tulee mukaan matkaturva ja vakuutusturva. Matkaturva korvaa lennon myöhästymisen, peruuntumisen tai ylivarauksen (yli 4 tuntia), matkatavaroiden myöhästymisen (yli 4 h) tai matkatapaturman julkisessa kulkuvälineessä. Vakuutusturva on tarkoitettu kortin haltijalle sekä hänen alle 23 -vuotiaille lapsilleen sekä rinnakkaiskortin haltijalle. Rinnakkaiskortin haltijan tulee olla alle 80-vuotias. Matkalla voi muutenkin olla huoletta, sillä jos Platinum-kortti katoaa saa uuden kortin tilalle jopa 24 tunnissa, riippuen maasta. Uuden kortin toimitus sisältyy Platinum-kortin etuihin. 

Lentokentällä kannattaa hyödyntää Platinum-kortin etuja. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on Premium Lane -turvatarkastus, joka kuuluu American Express Platinum -kortin etuihin. American Express Platinum -korttiin kuuluu Priority Pass -ominaisuus, jolla asiakas pääsee yli 1000 lentokenttäloungeen ympäri maailman. Priority Pass -edut kuuluvat myös Platinum -rinnakkaiskortin haltijalle sekä pääkortin haltijan ja rinnakkaiskortin haltijan yhdelle vieraalle. Lentokenttäloungeja voi käyttää rajattomasti. Lisäksi erilaiset tapahtumat tai ravintolaelämykset tulevat asiakkaan saatavilla American Express Invites® -ohjelman avulla. Asiakas voi ostaa lippuja ennakkoon tai saada ohjelmaan kuuluvasta ravintolasta ilmaisen alku- tai jälkiruoan tai vaikkapa pullon viiniä.

Oma matkatoimisto on mukava etu paljon matkustelevalle. Platinum Matkapalvelu räätälöi matkan ja varaa lennot ja hotellit puolestasi. American Express yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Hilton, Starwood ja Shangri-La Golden Circle. AMEX NYT -sovelluksen avulla Platinum -tapahtumat ja edut on helposti nähtävissä ja asiakas saa kutsuja mielenkiintoisiin tapahtumiin. Yökerhoista nauttiville Platinum -kortti tarjoaa Connoisseur Club -ohjelman, joka avaa pääsyn suosittuihin yökerhoihin. Yökerhojen vieraslistalle pääsy ja etu koskee kortin omistajaa ja hänen 3 vierastaan.

American Express black

American Express myöntää kutsutuille jäsenilleen mustan amexin eli American Express Centurion Card -kortin. Musta American Express on valmistettu titaanista ja sen vuosimaksu on yli 2000 euroa. Mustan Amexin saamiseksi henkilöllä tulee olla American Express Platinum kortti ahkerassa käytössä. American Express ei ole kuitenkaan paljastanut kaikkia vaatimuksiaan Centurion black -kortin saamiseksi. American Express black on suunnattu vain pienelle käyttäjäkunnalle ja se sisältää runsaasti luksus-etuja. 

American Express Platinum Card yhteystiedot

American Express Services Europe Limited
Belgrave House
76 Buckingham Palace Road
Lontoo
Iso-Britannia

 Asiakaspalvelu (09) 6132 0400
Avoinna ma-pe 09.00-18.00


Tarkistathan luottokortin tiedot ennen kortin hakemista americanexpress.com-sivulta.

Siirry alkuun