American Express Gold Card

American Express Gold Card kultakortti esittelyssä

Jatka lainahakemukseen

Parhaat edut

 • Ilmainen rinnakkaiskortti
 • American Express Invites®
 • Preferred Golf -ohjelma
 • Membership Rewards -ohjelma
 • Matkaturva ja vakuutusturva
 • Priority Pass lentokentillä
 • Myönnetään yli 18-vuotiaalle

Huomioitavaa

 • Jäsenmaksu 170€/vuosi
 • Lasku maksetaan kokonaisuudessaan kerran kuukaudessa

Kulut

 • Vuosimaksu 170€
 • Käteisnostomaksu on 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa
 • Nostot muussa valuutassa kuin euroissa: viitevaihtokurssi, johon lisätään 2,2 %
American Express Gold Card logo

American Express Gold Card

American Express Gold Card on maksuaikakortti, jonka hinta on 170 euroa vuodessa. Hintaan sisältyy myös yksi rinnakkaiskortti. Kortista ei mene käsittelykuluja, jos lasku maksetaan eräpäivänä kokonaisuudessaan pois. American Express Gold Card -kortissa ei ole ennalta määritettyä käyttörajaa. Maksun myöhästymisestä peritään viivästyskorkoa, joka on Euroopan keskuspankin viitekorko + 7% -yksikköä. Maksuaikakortin lasku tulee asiakkaalle kuukausittain, jos korttia on käytetty. American Express Gold Card -korttiin voidaan myöhemmin asettaa käyttöraja, jos yhtiö katsoo sen aiheelliseksi. American Express Gold Card -korttia voi siis käyttää vapaasti omien tarpeiden mukaan. Isosta ja poikkeavasta ostosta tulee ilmoittaa etukäteen luotonvalvontaan. Jos kortissa on käteisnosto-ominaisuus, menee nostosta aina 4 % nostetusta summasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa. Jos asiakas nostaa rahaa muussa valuutassa kuin euroissa maksetaan lisäksi viitevaihtokurssi, johon lisätään 2,2 %. American Express Gold -kortissa on mukana lähimaksuominaisuus. American Express Gold Card ei ole luottokortti, joten kortissa ei ole luottorajaa. 

Kuka voi saada American Express Gold Card -kortin?

Asiakkaan tulee olla vähintään 18-vuotias hakeakseen American Express Gold Card -maksuaikakorttia. Lisäksi tulee olla suomalainen sosiaaliturvatunnus, vakituiset tulot ja vakituinen työsuhde sekä vakituinen osoite Suomessa. Americn Express Gold -korttiin ei ole tulorajaa, mutta vakituiset tulot kuitenkin vaaditaan.

American Express Gold Card: lounge ja muut edut

American Express Gold -korttiin kuuluu etuna automaattisesti Membership Rewards -ohjelma. Membership Rewards® -pisteitä kertyy kortilla tehdyistä ostoista, tekipä asiakas ne sitten kivijalkamyymälässä tai verkossa. Yhdestä käytetystä eurosta kertyy yksi piste. Pisteitä voi käyttää tavaroiden, lentolippujen ja esimerkiksi jäsenmaksun maksuun. Toisaalta Membership Rewards® -pisteitä voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen.

Jos matkasta on maksettu vähintään 75% American Express Gold Card -kortilla, matkaan tulee mukaan matkaturva ja vakuutusturva. Matkaturva korvaa lennon myöhästymisen, peruuntumisen tai ylivarauksen (yli 4 tuntia), matkatavaroiden myöhästymisen (yli 4 h) tai matkatapaturman julkisessa kulkuvälineessä. Vakuutusturva on tarkoitettu kortin haltijalle sekä hänen alle 23 -vuotiaille mukana matkustaville lapsilleen sekä rinnakkaiskortin haltijalle. Rinnakkaiskortin haltijan tulee olla alle 80-vuotias koko matkan ajan.

American Express Gold -korttiin kuuluu Priority Pass -ominaisuus, jolla asiakas pääsee yli 1000 lentokenttäloungeen ympäri maailman. Jäsenyys kattaa 4 lounge-vierailua vuoden aikana. Lounge onkin mukava etu matkustelevalle käyttäjälle. Lisäksi erilaiset tapahtumat tai ravintolaelämykset tulevat asiakkaan saataville American Express Invites® -ohjelman avulla. Asiakas voi ostaa lippuja ennakkoon tai saada ohjelmaan kuuluvasta ravintolasta ilmaisen alku- tai jälkiruoan tai vaikkapa pullon viiniä.

Preferred Golf -ohjelma on etu golfia harrastaville henkilöille. Ohjelmaan kuuluu 70 golf-kenttää ympäri maailman, missä voi saada vaihtelevia alennuksia ja etuja. 

Autonvuokrausetu, Hertz Gold Plus Rewards® -jäsenyys on vapaaehtoinen American Express Gold -korttiin kuuluva etu. Asiakas saa tällöin n. 10% alennuksen normaaleista vuokraushinnoista sekä yhden autoluokan korotuksen yli 5 vrk:n vuokrauksissa, jos autoja on vapaana. 

American Express Gold Card yhteystiedot

American Express Services Europe Limited
Belgrave House
76 Buckingham Palace Road
Lontoo
Iso-Britannia

 Asiakaspalvelu (09) 6132 0400
Avoinna ma-pe 09.00-18.00


Tarkistathan luottokortin tiedot ennen kortin hakemista americanexpress.com-sivulta.

Siirry alkuun