Kaikki vertaislainat

Vertaislaina eli toisen kuluttajan toiselle kuluttajalle vippaama laina on nykyään jo todella yleistä. Vertaislaina on siis ikään kuin kaverilta saatu vippi, josta tosin maksetaan ihan oikea korko. Tämä kaveri ei ole tuttu, vaan se on netin kautta omia ylimääräisiä rahojansa sijoittanut tavallinen suomalainen tai ammattimaisempi sijoittaja. Vertaislainoja välittävät firmat tarjoavat siis virtuaalisen markkinapaikan, jossa tavalliset lainaa hakevat ja lainantarjoajat voivat turvallisesti ja luotettavasti kohdata ja vaihtaa rahaa.

 

Vertaislainaa tarjoavat nykyään tavallisille kuluttajille kotimaiset yritykset Fixura ja Fellow Finance. Samantyyppisiä lainoja on myös yrityspuolella, Fellow Finance toimii sielläkin sekä lisäksi pari muuta kotimaista yritystä. Tällä sivustolla on myös FourFinance Global S.A.:n GreditGuru, jota markkinoidaan myös vertaislainana. Kyseessä on kuitenkin niin arveluttava firma, niin suuret avausmaksut ja järjestelypalkkiot, että on paras pysyä loitolla tästä firmasta.

Vertaislainaa suomalaisille

Kuka tahansa suomalainen voi hakea vertaislainaa, jos

 

Vertaislainaa haetaan siis ihan samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin lainaa. Vertaislainojen korot ja kulut ovat kuitenkin hieman edullisemmat kuin tavallisten pikavippien ja mikä parasta, lainanhakijalla on mahdollisuus vaikuttaa hakemansa lainan korkoihin. Varsinkin siinä tapauksessa, jos lainanhakijalla on hyvin maksukykyä, on mahdollista saada melko edullisestikin lainaa.

Kuinka vertaislaina toimii?

Vertaislainahakemus tehdään netissä kuten mikä tahansa muukin lainahakemus. Hakemukseen syötetään omat tiedot, henkilötunnus, jolla tarkistetaan hakijan luottotiedot, sekä tulotiedot ja muut velat ja niiden kuukausilyhennykset. Lainahakemukseen hakija saa itse määritellä korkotason, jolla lainan mielellään ottaisi. Tässä kannattaa olla realistinen: jos tulotasosi on matala ja olet siten suuren riskin lainaaja, myös korkotaso kannattaa määritellä sen mukaan.

 

Kun olet hakemuksesi tehnyt se esitellään sijoittajille. Sijoittajat itse valitsevat millaisiin lainoihin haluavat rahansa sijoittaa. Jos korkotaso on määritelty epärealistisesti, hakija ei yksinkertaisesti saa lainaa. Jos sijoittajat kelpuuttavat sen, lainasumma täyttyy pian useampien sijoittajien sijoituksista ja kun se on täynnä, hakija voi nostaa summan. Korkotaso voi myös muuttua prosessin aikana.

Vertaislainoja välittävät yritykset ottavat tietysti tietyn summan provisiota lainan järjestelystä itselleen.

Millaisia lainasummia vertaislainalla?

Vertaislainaa voi hakea pieniin ja suuriin summiin ja hankintoihin.

Vertaislainalla voi siis korvata sekä pikavipin että kulutusluoton. Molempia voi saada edullisemmalla korolla ja kululla kuin tavanomaisilta rahoituslaitoksilta.

Vertaislaina korko

Vertaislainojen korkotaso liikkuu aika lailla samoilla leveleillä kuin liikkuu kohtuullisen hintaiset kulutusluotot, eli vertailun mukaan Fixuralla 6-27% välillä ja Fellow Financella 25-37% välillä. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua yhtään mihinkään, joten voit myös huoletta kokeilla, millaisilla koroilla sinun olisi mahdollista saada vertaislainaa. Sitoudut lainaan vasta sitten, kun toinen osapuoli eli sijoittajat ovat siihen sitoutuneet. Sitten näet selvästi millainen laina olisi mahdollista saada.

Minkä aikaa vertaislainan saaminen kestää?

Vertaislainaa haetaan kokonaan pelkästään netissä. Nopeimmillaan prosessi kestään päivän tai pari, hitaimmillaan pari viikkoa, riippuen täysin lainasummasta ja korkotasosta ja kaikesta.Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Leave this empty:

Mikä on Suomen pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun